Da așa vrem să abordăm problema, noi comuniștii de la Flacăra Roșie după ce am primit de la cititori o epistolă, care sună cam așa;

„Cum să poți fi așa nesimțit ca acum în al 12-lea ceas să apelezi la arhitecții arădeni, pe care până acum Jiță Falcă de Didești împreună cu Marinel Cionca și muza Geanina Pistru au făcut pipi pe ei. Cum aveți tupeul ca după atâția ani, când v-ați dat seama că Aradul arată ca Motru sau Rovinarul, un oraș gri, un centru dărăpănat unde îți cade tencuiala în cap, să veniți să apelați și la arhitecții arădeni. Cât de josnici puteți fi ca după ce ați văzut cum arată Oradea lui Bolojan, Târgu Mureș cu pasarele de sticlă… etc, Craiova cu stadion modern, cu niște parcuri date exemplu în Europa, Clujul, ehe, he, să vă dea prin cap să faceți și voi apel la arhitecții locali. Dacă un om a vrut să facă ceva pentru această urbe v-ați opus, preferând să faceți sula mare și să dați totul pupilei sexi de la Universul Verde, că de la ea pică, nu ca de la arhitecții, peisagiștii arădeni sau alți expirați cum i-ați numit și îi numiți.

Domnule Marinel Cionca, Andrei Ando sau mai marele Gheorghe Falcă nu vă este rușine să apelați acum la „oameni”, arhitecți, iubitori de Arad și de frumos! De ce de atâția ani i-ați uitat, i-ați tratat ca pe niște zdremțe.

Sunteți niște parveniți ieftini, efemeri, iar acești arhitecți care nu sunt înregimentați politic ar trebui să facă ceva pe voi. Să vă dea deoparte din fruntea Aradului și să-și facă treaba pentru care au tocit echere, liniare și raportoare. Jos, neaveniților!”

Arh. N. Mihai

Redăm mai jos spusele lui Marinel Cionca, supusul strategului județului Andraș Ando;

„Mi-ar fi plăcut să participe mai mulți arhitecți din Arad la evenimentul de astăzi, dată fiind importanța subiectului. De asemenea, fac un apel la arhitecți: participați la licitațiile noastre pentru proiectele tehnice, studii de prefezabilitate, fezabilitate, pentru că avem foarte multe lucrări, foarte multe proceduri deschise și multe sunt blocate fiindcă nu există ofertanți! Toate licitațiile sunt corecte, deschise, abia așteptăm să fie competiție printre dvs. și să vă dăm de lucru… pe bani! Am ajuns în situația ca lucrările din Arad să fie proiectate de arhitecți de la Iași, Constanța, Timișoara, București. Sigur, asta nu este rău. Dar ne-ar plăcea să dăm de lucru și arădenilor.”

P.S. Cât despre excepționala Pro Arhitectura, doamna Ela Falcă, ceea ce este în totul și toate în domeniul arhitecturii în Arad, cu altă ocazie

Ospătarul pecican de la Brad

2 COMENTARII

Comments are closed.