Sau cam așa ceva „spune” versurile pe care le-am învățat, de voie, de nevoie, în copilărie. Apropo, domnule Falcă, de când nu v-ați mai uitat în „cotătoare” (pe oltenește, oglindă)? Dar, despre problema asta, cu altă ocazie.

Dracu știe, peste tot natura prinde viață, se înverzește, la noi, în Arad, se usucă. Cam totul. Aradul a devenit și pe zi ce trece devine tot mai gri, mai spre negru așa, ca la Dideștii de Oltenia de unde se trage primarul nostru. Zilele trecute, într-una dintre ele, plimbându-ne noi, așa, ka komuniștii nostalgici, pe malul Mureșului, am văzut natură moartă. Adikă, ka să înțeleagă și Celentano de Arad, foarte mulți dintre arbuștii de pe faleza Mureșului sunt uscați (vezi una dintre foto!!!, că pe celelalte le-am arhivat). Voci cunoscătoare ne-au informat prompt că, de fapt, arbuștii, pomișorii în cauză AU FOST USCAȚI! Și că tot prin zonă au fost văzute persoane cunoscute de prin Primărie, să trăiți dom primar, care au discutat cu un expert în pomi-flori-cultură venit tocmai din Ungaria (că Universul Verde se pare că nu mai e în grațiile puterii). Și care, despre expert e vorba, și-a dat cu părerea că ce și kă kum ar merge plantat pe malul Mureșului. În locul uscăturilor de tuia, brăduleți, pomișori etc..

Dacă ar fi să ne luăm după bârfele vechilor komuniști ce încă se mai pot plimba pe mal, ar fi vorba despre o nouă afacere marca „Jitză”. Adică, va urma o rundă de „înverzire” artificială (adică vor fi plantați noi arbuști) a întregii faleze a Murășului nostru drag. Și asta pe bani grei, de la primărie, bineînțeles. Cum noi nu prea credem în cai verzi pe… faleză așteptăm să vedem ce se va întâmpla în viitorul apropiat, ce măsuri de înverzire va lua administrația locală pentru remedierea situației creată (poate artificial, după cum se zvonește). Studii peste studii, licitații cu atribuire cu dedicație, așa, ca la noi.

Ver(z)ișorii