Zilele trecute mari demisii în PLR Arad. Știți voi dragi cititori tovarăși comuniști ce e PLR, e un fost cuib unde s-au aciuat foștii PNL-iști sub denumirea de Partidul Liberal Reformator. Acei PNL-iști care nu au vrut căsătorie cu PDL. Dar până la urmă aceștia s-au văzut nevoiți să se logodească cu Partidul Conservator și să se denumească Alianța Liberalilor Democrați pentru Europa (ALDE)

Bun, revenim la ale noastre. Vechii PLR-iști și-au anunțat demisiile în frunte cu cel care era și s-a autointitulat vicepreședinte ALDE, Ioan Gheorghe Florea, după care au urmat Sorin Mihoc – vicepreședinte Alde Arad, Crinu Istoc – coordonator zonă valea Mureșului (7 comune), Mirela Ghidarcă – președinta organizației de femei Alde Arad, Marius Brașai – coordonator colegiul 3, Ioan Ogrinci – coordonator colegiul 2, Daniela Mariana Hărdăuț – coordonator colegiul 1, Florea Julan – președintele organizației pensionarilor Alde Arad,  Raul Ferician – președintele organizației Alde Sântana.

No, vă dați seama ce a pierdut Pistru, pe acești „granzi” care de-a lungul timpului au spart rezultatele alegerilor. După spusele lor cam 600 de membri își vor da demisia, în viitoerul apropiat, dar în județ nu cred că există atâția.

Partidul respectiv a fost mic de când s-a născut. L-or adus la stadiul de partid reprezentativ Lia Ardelean și Mircea Purcaru. Pentru a-și câștiga o identitate legitimă, mai ales în județ, numirea lui Pistru în funcția de președinte la județ a fost de bun augur. Dincolo de orice, Pistru e reprezentativ până și prin faptul că a câștigat mandate de deputat pe vot uninominal, adică pe parte din populația județului Arad.

P.S. Domnule Florea, care de altfel nu a făcut nimic semnificativ pentru partid, mai are și o problemă cu suedezii (pour le connaisseurs!). Vom reveni.

Alain ALDA