Marți, 17 aprilie, este aniversarea zilei de naștere a directorului tehnic de la UTA, Ionuț Popa, care a ajuns la un număr frumos de ani, 65. Îi urăm sănptate și putere de muncă pentru a mai ajuta fotbalul arădean. Din informațiile noastre, duminică după meci, a fost văzut la Real cumpărându-și pîine și muștar pentru cheful de marți, cârnați și carne i-au dat suporterii de la peluză. Chiar și așa, dânsul nu se supără și își vede de treabă.

Pe lângă faptele sale rămase în conștiința suporterilor din Arad, Iași, Mioveni și Timișoara, nea Popică a fost foarte spumos în declarațiile publice, fiind vânat de jurnaliștii și reporterii în căutare de senzațional. Iată mai jos câteva perle care au stârnit zâmbete pe fețele microbiștilor de-a lungul carierei celui mai renumit antrenor al Aradului.

„Întotdeauna mi-a dorit să bat un arbitru. Am fost aproape, dar n-am făcut-o niciodată” a declarat în 2013 la prima retragere din antrenorat.

„Mi-aş aduna familia, câinii şi o sticlă de palincă. Măcar atunci când vine sfârşitul, aş fi amorţit. N-aş simţi mare lucru!” a spus gândindu-se la sfârșitul lumii.

„Când îl văd pe Messi cum tot driblează mă apucă dracii. Nu mai suport să-l văd”, se știe că Popa este un fan înrăit al lui Real Madrid.

„Ăsta e fotbalul, mergem mai departe. Te apucă bucuriile când se dă penalty împotriva ta în minutul 90„, Popa, despre veşnica sa problemă cu arbitri.

„Dacă înainte credeam că doar 25 la sută este noroc în fotbal, iar 75 la sută ştiinţă, după ce am văzut Chelsea cu Barcelona mi-am schimbat opinia. Păi după acest meci cred că fotbalul înseamnă 95 la sută noroc şi bulangeală. Astea nu pot fi antrenate. Cât despre penalty-ul ratat de Messi, dacă aveam un pistol trăgeam în televizor”, „Popică”, după o partidă între Chelsea şi Barcelona, în semifinalele Ligii în 2013

„Vine după vreo săptămână cu pistolul în vestiar. «Bă, Bâlbă, dacă mai faci figuri, te împuşc», îmi zice mie, râzând”, Bâlbă, despre cum era motivat de Ionuţ Popa.

„Sincer, mie nu-mi place să mă duc la Vaslui! Păi, la ultimul meci au venit cu un tablou de-al meu şi scria ‘Popa prostu'”.

„N-am auzit de Botoşani, ăsta e oraş? Hai, mă, că am glumit, e în ţară, da?”

„Aş vrea să promoveze ăştia mai slabi, să avem şi noi de cine râde”

„Nu sunt mulţumit de transferuri, aş fi vrut să vină Messi”

„În România nu e bine să îţi dai demisia, pentru că se găseşte unul care să ţi-o semneze în cinci minute şi rămâi şomer”

„Dacă aveam semnal bun la telefon, azi eram la Steaua

„Guardiola mi-a promis că trimite jucători la Iaşi”

˝Mă gândeam să mai fac o tumbă după golul lui Vaşvari, pe partea cealaltă, că mă cam doare umărul. Este o victorie mare pentru mine şi echipă. Este prima victorie cu Dinamo din cariera mea! Jucătorii au fost admirabili în repriza a doua. Petrecem în autocar cu bere şi pizza, în drum spre casă. Galeria lui Dinamo striga să mă duc la naţională. E greu să ajung la naţională, că ar trebui să iau mulţi cu mine… Fanii lui Dinamo mă consideră un meseriaş. M-au tratat bine” în toamna lui 2017

”Nici în cele mai frumoase vise nu am crezut că o să avem 4-0 cu CFR Cluj. Am făcut tumba aia şi mă doare gâtul acum. Trebuie să mă duc la maseur acum. Cred că de-aia am căzut, după ce am făcut tumba aia. La 4-0 m-am gândit la acel Foresta – Dinamo 5-4 (n.r. după ce Dinamo condusese cu 4-0)Eu acum mă gândesc cum fac cu ei. Le-am promis atâtea zile libere dacă batem pe Gaz Metan (scor 2-0) şi CFR Cluj (scor 4-3). Trebuie să le dau vreo 3-4 zile libere acum. Dedic victoria căsătoriei lui Artean.˝ tot în toamna lui 2017

 

https://youtu.be/welm_CSSXac?t=29

 

 

 

 

https://youtu.be/v5ItKZ1ctwE?t=550