¨Dacă ar mai fi trăit, U.T.A. ar fi împlinit astăzi 73 de ani. În viaţă fiind, ar fi putut să-şi etaleze splendida garderobă de odinioară, să-şi spună poveştile pline de farmec şi să-şi scoată la vedere odoarele patinate de vreme. Ar fi valsat, poate, la ceas aniversar, învăluită în dantelele de altădată, la braţul unui cavaler tomnatic, rămas prizonier al dragostei pentru ea, pe ritmuri desuete, în paşi uşori şi moi, de catifea. Şi, poate, dintre puştii teribilişti ai zilelor noastre, s-ar fi găsit câţiva să-i ţină trena. Trăind, şi-ar fi putut evoca trecutul, cu toate cele bune şi cele rele, şi-ar fi făcut timp şi ar fi găsit energie pentru un remember discret, la gura unei sobe cu plita călduţă încă. Şi, mai ştii? Poate şi-ar fi contabilizat, uşor-amuzată de tărăşeniile de ieri, alaltăieri, succesele şi eşecurile existenţiale. Înconjurată de prieteni (mulţi, puţini, câţi vor fi fost…) ar fi recurs la amintirile de viaţă. Ar fi chicotit, boemă şi nostalgică, la câte năzbâtii a făcut în tinereţe şi ar fi râs stingherită de convenienţele rigide ale epocii ei de glorie.¨ Așa a scris astăzi pe facebook maestrul Florin Matei, editorialistul Fotbal West și frumos a scris.

Din păcate, aniversarea este tristă, clona de astăzi se luptă să supraviețuiască în liga a doua, un obiectiv incredibil pentru gloriile în viață ale legendei Aradului. Mai mult decât atât, clubul poartă numele UTA dar nu are palmaresul, nici măcar nu a făcut demersuri pentru ași lua istoria și trofeele și a primi confirmarea Federației că este întradevăr continuatoarea ¨Bătrânei Doamne˝. Doar vorbe, argumente subțiri cum că e marca lui Bara care ține loc de toate cele, fel de fel de prostii pentru peluzari docili și neștiutori. Păcat, mare păcat că epigonii doar atâta pot.

Noi, cei mai în vârstă, încă mai sperăm că vom fi în viață atunci când UTA va fi la masa bogaților și vom avea parte din nou de programe de meci ca cele din poză.

La mulți ani, UTA!

1 COMENTARIU

Comments are closed.