Politică de interlopi și hoți! Instituțiile statului să nu mai coopereze pentru aplicarea legii și depistarea celor ce o încalcă! Acesta este scopul propagandei desecretizarii. Chipurile, că, prin cooperare, unele instituții (care, dealtfel, potrivit legii erau obligate să sesizeze toate neregulile constatate, dar care erau blocate de birocrație) și-ar fi depășit atribuțiile, iar constatările lor, în acest caz, nu ar mai fi probe, pentru că ar fi administrate de un organ ce nu avea competența.

E o mare manipulare toată aceasta propagandă ordinară. Pentru că, oricât s-ar insista, nimeni n-a făcut nimic fără supravegherea procurorului și nimeni n-a făcut altceva decât să semnaleze organului de cercetare penală, săvârșirea unor fapte de natură penală. Deși se acreditează varianta – absurda, dealtfel -, că ofițerii SRI, care au efectuat interceptare sau filaj, ar fi desfășurat activități de cercetare penală, în realitate nu s-a întâmplat astfel. Ofițerii SRI, n-au făcut altceva decât să pună în operă mandatele emise de judecători sau procurori, după caz, pentru că aveau aceste atribuții. Or, când nu mai există cooperare între instituții, cine profită? Cine are interes ca SRI și alte instituții care au obligația să constate încălcarea legii să nu mai coopereze? Cei care respectă legea? Nicidecum! Ci acei care încalcă legea. Or, în varianta susținută de mafie, nu faptele (încălcarea legii) contează, ci competența celui care le-a instrumentat.

Astfel, într-o astfel de abordare cretina, contestând autoritatea celui care a instrumentat și dovedit fapta, să nu ne miram de ce va urma, respectiv ca România va deveni țara unde infractorii vor face legea în continuare și instituțiile statului (care ar trebui să asigure respectarea legii) vor fi metamorfozate în instrumente politice, ca în țările din America de Sud.

Pavel ROMAN