Nu trebuie studiu de fezabilitate și nIci vreo „modernizare” de milioane de Euro. Nici vorbă de fonduri europene, iar guvernul tehnocrat, penelist sau pesedist de la București nu are a face cu asta. Un pic de ciment, o mână de mortar, un cofrag, un meșter (dar să aibă și ucenic, ca să dea la roabă) sunt de ajuns.

În plus e nevoie de un PRIMAR.

Un primar care înainte de viziuni, planuri „mărețe”, investiții faraonice, delir pe milioane de Euro, să aibă cultura simplă dar atât de importantă a întreținerii, a mentenanței patrimoniului public. Mai aduni gunoiul de pe străzi sau de la populație, mai tai iarba pe faleză, mai combați șobolanii și căpușele care invadează centrul urbei. Mai dai o „farbă” pe băncile din parc sau amendezi câte un scuipător de coji de semințe. Mai lăsați-ne cu piramidele de sticlă, megaparcările subterane sau ecluzele pe Mureș. Vrem lucruri simple înainte de toate.

* * *

Aceaste simple și umile trepte sunt amplasate într-unul din cele mai importante și circulate locuri de acces pe faleza Mureșului și sunt în această stare de cel puțin 5 ani de zile.

Claudiu CRISTEA