Oricât ne ținem noi arădenii de ocoși, anii trec peste noi și devenim un orășel de provincie între Timișoara și Oradea. După ce Timișoara a luat cam tot ce se putea din instituțiile descentralizate, după ce marile firme care au investit în vestul țării au ales orașul de pe Bega, în ultimii ani a luat distanță față de noi și Oradea. Ambele amândouă orașe produce mai mulți lovele la  bugetele locale. Au locuri de muncă foarte bune și oamenii au un grad mare de mulțumire pentru că trăiesc mai bine decât noi, arădenii.

Cu toate că cele trei orașe sunt păstorite de același partid liberal (chipurile), oamenii din fruntea lor sunt diferiți. Mai bine zis, al nostru nu e ca ai lor. Nici pe departe. A nost e diliu, dar nu are acte în regulă, ca Dubăț!

Primarul Robu (arădean la origine!) a descoperit abia acum locurile de parcare dintre blocuri, dar nu ca Jiță al nostru care le-a făcut parcări cu plată pentru locatari, ci vrea să le dea gratis celor care locuiesc acolo și au buletin de Timișoara. Din respect pentru că plătesc taxe și impozite! Asta, așa ca noutate, nu stăm să analizăm toate realizările lui Robu de când este la primăria orașului, sunt destule dar nu ne omorâm noi cu dragostea față de orașul „movilor” (să se audă-n toată țara, m… Poli Timișoara!)

În schimb ne cam place de orașul de la nord de Arad, tot mai mulți arădeni îl calcă și îl laudă pe bună dreptate. La Oradea, primarul Bolojan a reușit să fluidizeze traficul, centura suspendată de la ei există de mai bine de un an. Anul trecut a dat în folosință cel mai mare Aqua Park din vestul țării, care atrage și sute de arădeni, în fiecare weekend. Anul acesta, pe final, se termină o parcare de 450 de locuri, pe două nivele, pe malul Crișului. Dar parcă, cel mai impresionant este centrul orașului unde s-a trecut la o renovare adevărată, care a păstrat frumusețea de altădată a clădirilor și a piețelor. Priviți acest clip de mai jos cu palatul ˝Vulturul Negru˝ din Oradea și uitați pentru câteva minute de Aradul gunoaielor, al pasarelelor și al stadioanelor neterminate, și al disprețului față de cetățeni.