La acest sfârşit de săptămână se deschide cea de-a 55-a stagiune a Teatrului Cetăţii din Jula. În perioada 24 iunie – 11 august, organizatorii aşteaptă tinerii şi adulţii deopotrivă cu un program foarte variat, cu artişti şi regizori cunoscuţi şi recunoscuţi, cu muzicieni, formaţii din ţară şi străinătate, cu expoziţii, conferinţe, prezentări de filme şi gastronomie. Evenimentele se vor desfăşura pe scena din Cetatea Medievală, pe scena de pe Lacul Cetăţii şi în alte locaţii din oraş.

Oferta stagiunii actuale va fi pe placul tuturor generaţiilor, fiind foarte bogată şi variată, de la piese clasice la spectacole moderne, de la muzică jazz până la muzică populară. Noua conducere a Teatrului Cetăţii din Jula a avut în vedere la întocmirea programului atât numărul tot mai mare de turişti români care vizitează oraşul, cât şi faptul că în Jula şi în jur trăiesc mulţi cetăţeni de naţionalitate română.

Următoarele două spectacole vor fi jucate în limba română.

Festivalul Shakespeare, ediţia XIV

„Hamlet şi Prietenii lui”, 9–15 iulie 2018, Jula, shakespearefesztival.hu

 

Teatrul Metropolis din Bucureşti: HAMLET

10 iulie 2018, marţi, ora 21.00. Scena din Cetate

Versiunea scenică de: Victor Ioan Frunză. În româneşte de: Nina Cassian.

Acțiunea se petrece în orașul Elsinore din Danemarca, în anii 1960.

„Hamlet”, în viziunea domnului Victor Ioan Frunză, este un „Kammerspiel”, o dramă de familie. „Hamlet” face mai mult decât să emoționeze. Cutremură. Trezește.

Criticii români susţin că acesta ar fi cel mai tulburător Hamlet din ultimele decenii. Este atât de răscolitor, încât copiilor sub 14 ani le este interzisă intrarea la spectacol. „Hamletul” lui Victor Ioan Frunză este un joc cu timpul, în care vedem începutul şi sfârşitul, viaţa şi moartea din diferite unghiuri.

Un spectacol premiat la Gala Premiilor UNITER 2018

Preţ bilet: 2.400 Ft

Eva IOVA

1 COMENTARIU

Comments are closed.