Nici acum nu e clar că Iordache, Nicolicea, Șerban, Dragnea, Tăriceanu & Co. au ca unic obiectiv, cât se află la putere (pe care, oricum, vor să și-o permanentizeze), să dezincrimineze furtul banilor publici și să transforme bugetul public în bugetul celor aflați la putere? Nu există preocupare mai importantă decât dezincriminarea furtului din banii publici, pentru că sunt foarte multe persoane, cercetate sau trimise în judecată, care au favorizat sau au fost complice la furtul din bani publici și care, dacă nu vor beneficia de dezincriminare sau grațiere și amnistie, sunt pe punctul de a vorbi, ceea ce ar însemna prăbușirea întregului sistem, de tip mafiot, prin care sunt atribuiți, pe criterii clientelare și furați banii publici.

Deci, pericolul și disperarea celor aflați la vârful puterii, beneficiari ai furtului banilor publici, de aici vine. Toți cei trimiși în judecată, începând cu cei de la TELDRUM, continuând cu Shaideh, cu cei din dosarul angajărilor fictive și cu mulți alții care au favorizat furturile, dacă nu vor fi salvați (prin Codul penal sau OUG) cu siguranță că, o dată condamnați și aflați în postura de a nu se putea salva, vor spune adevărul. Realizați ce taifun ar produce adevărul și ce presiune e acum pe Dragnea?

În această cheie trebuie citit ceea ce face acum Dragnea, prin slugile sale credincioase, din Parlament și Guvern. Nu le pasa că aruncă România în haos și distrug ani de muncă ale parchetelor, poliției și justiției. Au furat, sunt vinovați, dar au ajuns la putere și nu vor să plece fără sa-și rezolve problema, adică să rămână cu banii furați și, de ce nu și la putere!

Pavel ROMAN