Cu mai puțin de o săptămână până la start, peste 350 de jucători s-au înscris la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad 2018, festival care va avea loc între 5 și 12 august la Hotelul Continental Forum din Arad. Consacrat deja ca cel mai puternic open de șah din țară, vor fi prezenți la start jucători din 14 țări, printre care și 39 de mari maeștri și maeștri internaționali.

Va fi o ediție specială, dedicată centenarului Marii Uniri, turneul arădean constând și în prima etapă din circuitul Grand Prix Centenar, coordonat de Federația Română de Șah, cu celelalte etape având loc în orașe cu însemnătate istorică pentru Unire: București, Iași, Alba Iulia.

Farmecul turneelor de șah de tip open constă în faptul că jucători amatori se pot întâlni cu jucători profesioniști, iar pe lângă premiile în clasamentul general, sunt numeroase și generoase premii rezervate amatorilor, chiar și jucătorilor neclasificați. Pasionații jocului de șah din Arad sunt invitați așadar să ia parte la eveniment, pe lângă turneul principal mai desfășurându-se și două turnee de amatori (7-11 august) dar și două turnee de copii, sub 8 ani și respectiv sub 10 ani (6-10 august), acestea din urmă destinate în special copiilor începători. Toate detaliile despre taxe si premii le găsiţi pe pagina de Internet oficială a concursului, www.aradopen.ro, unde găsiți și formularul de înscsriere pentru festival.

Înscrierile continuă până în chiar ziua concursului, data limită pentru openul principal fiind  5 august ora 15, pentru turneele de copii 6 august ora 15, iar pentru turneele de amatori 7 august ora 9,00. Informații suplimentare și înscrieri la adresa de email aradopen@gmail.com

Persoană de contact: Alin Câmpeanu (0722/613128, sahclubvados@yahoo.com, http://www.vados.ro )