Marele maestru Levente Vajda a câștigat spectaculos partida din ultima rundă, pe care a jucat-o cu marele maestru Imre Balog (Ungaria) care, de două runde, se instalase la conducere. Pentru Balog Imre, fost dublu câștigător la Arad Open, a fost o adevărată tragedie, el ratând in runda a 8-a victoria într-o poziție câștigată, pentru ca acum in ultima rundă să piardă primul loc în turneu, ce părea la un moment dat, ca și asigurat. Selecționat în echipa României la mai multe ediții ale olimpiadelor, Levente Vajda a revenit după o înfrângere suferită în runda a 3-a, reușind să obțină o remiză și 5 victorii în ultimele 6 partide. De remarcat că, la primele 7 mese unde au jucat toți cei care s-au clasat pe primele 10 locuri la finalul competiției, au fost înregistrate patru victorii și trei remize, dintre care două încheiate după mai multe ore de joc. 

Levente Vajda s-a clasat pe primul loc cu 7,5 puncte, fiind urmat de un grup de nouă jucători care au adunat 7 puncte, în ordinea coeficienților de clasificare aceștia fiind: Imre Balog (Ungaria), Dimitrios Mastrovasilis (Grecia), Mihnea Costachi (România), Deepan Chakkravarthy (India), Vlad Jianu (România), Konstantin Tarlev (Ucraina), Tiberiu Georgescu (România) și Daniel Baratosi (Vados Arad), care a stabilit, de asemenea, cel mai bun rezultat din rândul șahiștilor legitimați la cluburile arădene.

La openul principal al celei de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de șah Arad 2018 au participat 257 de jucători din 16 țări, fondul de premiere fiind de peste 45 de mii de lei.