Dragi tovarăși români, comuniști sau neocomuniști, ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, la Vladimirescu, sfidează bunul simț, istoria, credința strămoșească și tot ce doriți. Și când susținem acestea nu glumim!

Românul Ioan Crișan, primarul comunei, a îndrăznit să spere că toate jocurile politice și de alte feluri vor fi lăsate la o parte cu prilejul dezvelirii bustului lui Vasile Goldiș. Însă, primarul, și nu numai el, a fost profund dezamăgit, politicienii Aradului au refuzat să onoreze acest moment înălțător, de trăire patriotică, pentru că nu le convine postura de român a primarului, primar prea puțin interesat de jocurile politice din Aradul devenit o comună mai răsărită pe harta României).

Doar că primarul Crișan are altă culoare politică nu a fost picior de PSD-ist la dezvelirea bustului. Nu numai că cei din conducerea județeană a PSD-ului nu au catadicsit să onoreze invitația, dar le-a fost interzisă prezența și pesediștilor locali să participe. Nici măcar preotul greco – catolic, consilier local PSD, nu a avut vreme și/sau voie să treacă pe acolo, cu toate că Biserica greco – catolică a avut un rol foarte mare în realizarea Marii Uniri. Cu toate acestea, primarul i-a acordat și lui, ca și consilier local, Diplomă de Merit. Ca și lui Franți Kempf, alt consilier local PSD, cel care a strălucit prin absență. Deh, sarcina de partid înaintea imaginii comunei, și când te gândești că tocmai a vrut, și încă mai vrea!?!?, să ajungă primar… Halal așa element.

Nu a fost nimeni nici de la USR, nici deputatul, nici senatorul. Dar pe ei îi înțelegem, oarecum. Probabil că i-a amenințat fostul lor președinte de la Vladimirescu, deja celebrul Năsui, că dacă îi prinde pe acolo cu listele „Fără penali!” le rupe picioarele!

Nu a fost prezent nici marele partid al lui Băsescu, PMP, dar și pe ei îi înțelegem. Nu au avut pe cine să trimită, că Remețan era ocupat la fermă cu muncile de vară.

Iar despre UDMR ce să zicem? Era și culmea să vină deputatul Farago, când pentru maghiari Marea Unire e zi de doliu!

Nu am zis nimic de PNL, pardon PDL, că a fost reprezentat de CJA, prin președintele Iustin Cionca. Normal, doar are nevoie și pe viitor de susținrea primarului Crișan.

A, am uitat de ALDE, care a fost, totuși, reprezentat de vicele Mircea Purcaru. Bravo lui, nu l-a interesat că colegii de la PSD au dat interzis.

Și uite așa, un moment care se dorea a fi unul de „unire” a fost umbrit de oameni cu un caracter îndoielnic atunci când vine vorba despre istoria poporului român.

C.D.

Foto: Jurnal arădean