Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad a primit, miercuri, în administrare clădirea situată pe Bulevardul Revoluției nr.72,  fostul sediu al Băncii Naționale a României, filiala Arad.

Hotărârea de Guvern care confirmă trecerea clădirii din administrarea Băncii Naționale în cea a UAV a fost emisă astăzi și reprezintă rezultatul eforturilor pe care Ministrul Apărării, Mihai Fifor alături de președintele PSD Arad, Dorel Căprar, le-au făcut pentru a veni în sprijinul sistemului universitar de stat arădean.

„Această decizie este o mare bucurie pentru noi și ne-a confirmat încă o dată susținerea de care universitatea noastră se bucură în rândul clasei politice. Aș vrea să mulțumesc îndeosebi domnului Mihai  Fifor, Ministrul Apărării, precum și deputatului arădean Dorel Căprar care au făcut demersurile necesare pentru ca această decizie să fie luată. Aș vrea sa mulțumesc și reprezentanților celor două ministere, cel al Finanțelor și cel al Educației pentru tot sprijinul care ni l-au oferit. Această Hotărâre de Guvern a fost posibilă pentru că oamenii politici au decis să se implice, pentru ca fiecare a înțeles că mediul academic este un pilon important al dezvoltării locale și naționale”, a punctat rectorul UAV, prof.univ. dr. Ramona Lile.

B.P.