Fetele, ca moliile, sunt întotdeauna atrase de strălucire, spunea George Byron. Nu am stat să analizez prea mult cuvintele lui Byron, văzându-le doar ca nişte simple cugetări ale unui spirit excentric, însă cum întreaga noastă viaţă este un şir neîntrerupt de conexiuni nu pot să nu remarc faptul că majoritatea scandalurilor de mare amploare din viaţa politică, economică, socială a României se caracterizează printr-un element comun – existenţa unei femei.
Încep prin a fi tentat să-i dau dreptate lui Byron, în general, şi sfârşesc prin a particulariza când constat că strălucirea stelelor de general este un factor captivant şi determinat pentru multe femei în alegerea drumului în viaţă. La fel ca o cutie de tablă care zornăie după o căruţă, în demersul de nestăpânit al SRI  de destabilizare a României pornit la începutul mandatului lui Băsescu, valorificat în simulacrul răpirii jurnaliştilor români răpiţi in Irak, apare câte o femeie … A fost Marie Jeanne Ion despre care Elena Udrea spunea că ştia ce urma să se întâmple şi că răpirea din Irak ar fi urmat să-i aducă jurnalistei o oarecare celebritate. A fost Elena Udrea pentru care la un moment dat, strălucirea nu prea mai avea farmec şi-ar fi dorit mai mult –  să fie preşedintele României.

A fost Codruţa Kovesi o femeie demnă de încredere pentru conducerea SRI, recte Florian Coldea care a făcut „treabă bună” la şefia DNA distrugând mediul de afaceri românesc în favoarea multinaţionalelor şi arestând oamenii politici incomozi, vocali şi care ar fi constituit un pericol pentru punerea în aplicare a Planului Minerva despre care cei 84 de academicieni români spuneau următoarele: „Apelul unor academicieni români Către Poporul Român, Către instituţiile Statului Român. Având în vedere poziția Academiei Romane, de instituție identitară fundamentală, aflată de un secol și jumătate în serviciul Națiunii Române, semnatarii acestui Apel, îngrijorați de evoluțiile interne și internaționale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă și alarmantă încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate ‘corectitudini politice’, dar și cu multe acțiuni îndreptate direct împotriva Statului și Poporului Român (rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului și subsolului, prin defrișări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesiva a tuturor subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale), preocupați în mod deosebit de încercările recurente de ‘regionalizare’ a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituției României și tendințelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calității vieții în aceste zone, ne exprimam ferm impotriva tuturor acestor acțiuni, ne pronunțăm cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale, solicităm instituțiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept.

Chemăm alături de noi, în acest demers, întregul popor român, pe toți locuitorii acestui pământ, ne adresăm în particular intelectualilor, invitându-i să fie exemplu de înțelepciune și de patriotism, ne adresam oamenilor politici, invitându-i să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a centenarului aducerii împreuna a tuturor provinciilor românesti, eveniment pe care poporul român l-a așteptat, pentru care a suferit, a lucrat și a luptat atâtea veacuri și pe care l-a realizat cu atâtea jertfe. Să ne cinstim eroii, să fim la înălțimea lor, lăsând generațiilor următoare, tuturor locuitorilor României, o țară unită, suverana, cu dragoste pentru trecut și pentru cultura sa, cu respect de sine, stăpână pe pământul său, educată și prosperă, o țară a Europei Unite, dar cu identitate proprie, româneasca. Așa să ne judece viitorul!
Inițiat de academicienii Victor Voicu, Ioan-Aurel Pop, Gheorghe Paunși semnat de un mare număr de membri ai Academiei Romane”. Pentru egalitate de tratament şi în considerarea dreptului la replică, trebuie să amintim declaraţia generalului Coldea referindu-se la demersul semnatarilor scrisorii: „Constat cu ingrijorare ca unii in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, și fără pic de rușine. Mai mult, ba chiar par sa își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare și protecție ale statului român”.

Acum în anul Centenarului, România încă mai are un guvern care nu este „al său”, adică al cozii de topor numit Klaus Werner. S-a dorit ca în urma  evenimentelor din 10 august 2018, să se ajungă din nou la emoţia creată de incendiul de la Colectiv, căutând cu disperare moartea unui om care să ducă la căderea Guvernului. SRI a ales tot o femeie,  căreia trebuiau cu orice preţ să-i rupă oasele pentru a stârni o revoltă de proporţii şi doar un miracol a făcut ca femeia aceasta să fie în viaţa, snopită de în bătaie de nişte narcomani.

Azi am ajunsă să trăim momentul în care vom afla dacă colaboratorii ai securităţii din interiorul PSD mai asculta sau nu la ordin, în lupta crâncenă dusă este supremaţia politică, teritorială şi economică. Acest SRI cangrenat şi din ce în ce mai neputincios, a ales de data aceasta tot o femeie pentru a-şi duce la capăt planul – pe Gabriela Firea, atrasă şi ea de strălucirea unei funcţii de preşedinte al României, la care a visat, pentru care a muncit în partid şi pentru care se pare că nu se va da înlături de la nimic pentru a o obţine. Cineva ar trebui să-i amintească doamnei Firea că strălucirea de pe epoleţii generalilor SRI, în contextul în care au încălcat jurământul militar de a-şi servi patria cu onoare şi credinţă se va transforma încurând în praf de stele.

Ciprian DEMETER