Măi șmecherilor și șarlatanilor! Indiferent cât v-ați dori ca justiția să fie subordonată politicului, întocmai ca pe timpul PCR, nu veți reuși să corupeți, subordona și obliga la prostituție morală toată justiția, pentru că nu vă mai apără nici ideologia și nici sovietele. Într-un stat de drept și o democrație reală, pe tot mapamondul, dreptatea o face justiția (împreună cu celelalte instituții publice ale statului, precum SRI, Poliția, Ministerul Public, ANAF), nu infractorul care se declară nevinovat, în orice circumstanțe și nici politicianul sau Parlamentul! Pentru că Parlamentul dă legi, nu le aplică, imbecililor! Că, dacă justiția (morală prin definiție, fiindcă este făcută în baza legilor) ar fi făcută de infractori (imorali prin definiție) n-am mai avea nici un infractor în pușcărie și toți ar fi nevinovați, chiar dacă au comis crime, au furat, au tâlhărit, etc. Și, vorba șefului Camerei de Comerț a României: Ce naiba facem oameni buni și (ne)buni?

În România doar 3% din populație are cazier! Iar noi nu găsim alții să ne conducă și să administreze țara, din restul de 97%, ci doar dintre cei 3%, cu cazier? Pe de altă parte, conform ANP , în pușcării sunt vreo 27.500 deținuți. Ce facem cretinilor? Schimbăm agenda de priorități a României și ne ocupăm, exclusiv, de doi ani de zile, de așa zisa încălcare a „drepturilor” criminalilor, violatorilor, evazioniștilor, tâlharilor, traficanților de influență, a celor ce-au săvârșit abuzuri ce au generat prejudicii uriașe din banii publici, în numele unor stupide și fantomatice nerespectări ale drepturilor procesuale ale unor infractori, sub justificarea existenței unor așa zise abuzuri pe care doar unii (în special cei condamnați sau cercetați) le văd?

Păi, dacă au existat erori, pentru ce există căi de atac extraordinare și CEDO? Cum adică să intervină Parlamentul sau Guvernul, retroactiv, neconstituțional, să corecteze erorile justiției? Adică prioritatea României n-o constituie realizarea infrastructurii rutiere și feroviare, construirea, repararea, întreținerea și modernizarea spitalelor, școlilor, grădinițelor și altor clădiri publice, ci soarta pușcăriașilor și cazierul unor borfași care și-au folosit puterea pentru a mitui, trafica influența sau fura banul public și acum se dau victime ale justiției controlată, chipurile, de SRI? Nu este importantă și prioritară în România infrastructura, economia, educația, cultura, investițiile, sănătatea populației, nivelul de trai al celor 19.630.000 cetățeni cinstiți, onești, ce-și plătesc taxele și respectă legile, ci, exclusiv, a celor 27.500 deținuți ce-au încălcat legea și care se autodeclară nevinovați?

Pentru asta v-au votat trei milioane de cetățeni, nenorociților? Să vă preocupați, exclusiv, de doi ani de zile, cum să încălcați Constituția și să retroactivați legea penală în cazul celor condamnați definitiv? Să vă preocupați doar de faptul cum și prin ce metode să scoateți din pușcării sau să albiți cazierul politicienilor sau mogulilor de presă, condamnați ce vă servesc interesele? Pentru asta v-au votat cele trei milioane de cetățeni? Să albiți cazierele lui Voiculescu, Fenechiu, Năstase, Dragnea și altor indivizi condamnați de justiție, adică de unica instituție care este îndrituită să facă dreptate? Pentru că fiecare prezență a șefului PSD la TV sau în public, are același motto: „reabilitarea miilor de oameni împotriva cărora s-ar fi săvârșit abuzuri și care ar fi fost condamnați pe baza unor probe falsificate sau trucate de SRI sau parchete”.

Se vorbește, aiurea, de imixtiunea nelegală a unor instituții care au generat condamnarea unor persoane, chipurile, nevinovate, dar nu se aduce nici o probă sau dovadă în acest sens (interceptare nelegală, culegere nelegală de probe, etc.), cu excepția interceptărilor nelegale și neconcludente ale unor VIP-uri PSD-iste, cercetate penal. Ce omite Dragnea și cei din PSD (în special cei ce sunt în vizorul justiției) să spună e care sunt numele celor condamnați pe baza așa ziselor probe administrate nelegal și în ce constau acele probe. Adică, nu se spune adevărul, pentru că adevărul e cu totul altul: condamnările s-au pronunțat pe probe legale și instrumentate de autorități competente (inclusiv SRI), iar sentințele sunt definitive și irevocabile, fiind supuse tuturor căilor de atac ordinare și extraordinare. De altfel, cum nici o probă n-a fost administrată fără mandat de la judecător (fie interceptare fie percheziție), numai justiția se poate pronunța asupra legalității probelor administrate, nu politicienii, Guvernul sau Parlamentul.

Însă, în pofida a ceea ce se ascunde, ce se știe cu certitudine, este faptul că „beneficiarii” acestei campanii antijustiție (pentru că se dorește șuntarea justiției de către Guvern sau Parlament în acest proces de anulare a condamnărilor și ștergerile cazierelor) sunt, în cea mai mare parte, politicienii dovediți corupți și mogulii de presă care au jefuit banul public pentru a susține mafia politică și a se îmbogăți.

Dragnea, pentru a-și atinge scopul, profitând de naivitatea cetățenilor, plânge (cu lacrimi de crocodil), pe „umerii” așa zișilor” mii de condamnați nevinovați”, fără a furniza și numele sau dovezile nevinovăției. În realitate, în numele demagogic al existenței așa zișilor mii de condamnați nevinovați (de care îl doare-n pix pe Dragnea), șeful PSD pregătește terenul pentru cea mai mizerabilă și imorală acțiune posibilă (sinonimă cu alegerea lui Barabas în locul lui Isus), respectiv salvarea și reabilitarea elitei politice imorale și profund corupte și pe sponsorii sau colaboratorii acesteia, în frunte cu el. Pentru că, să fim sinceri, dacă Dragnea n-ar fi fost condamnat și n-ar tremura de frica sentințelor în dosarele aflate pe rol (al angajărilor fictive și TELDRUM) n-ar fi preocupat nici o clipă și n-ar da doi bani pe subiectul amnistie și grațiere. Or, fiind „candidat” la condamnare și eliminare din politică (și, mai ales, de la șantajarea și mituirea cu bani publici a celor ce-l susțin), în afara acestui subiect, pe ordinea de zi publică a PSD, nu mai există nimic.

În consecință, țara nu mai este condusă ci se autoguvernează, din rutină. Nu este guvernată, pentru că obiectivul guvernanților este să scape și să-l scape pe Dragnea de pușcărie, nu să guverneze țara în folosul românilor!

Pavel ROMAN