Preşedintele Filialie Judeţene Arad a Confederaţie Patronatul Român,  Ioan Marin CRIŞAN a participat la sfârşitul lunii septembrie 2018 la Portorož, în Slovenia, unde a avut loc cel de-al 4-lea Summit al Grupului SIJ.

Recunoscut ca  unul dintre cel mai mare grup metalurgic integrat vertical din Slovenia şi unul dintre cei mai mari producători de oțeluri inoxidabile și speciale din Europa, cu un potenţial ridicat de producţie şi distribuţie pe pieţele din UE şi SUA,  Summit-ul Grupului SIJ din acest an a reunite parteneri din peste 35 de ţări din Europa, Asia, Africa şi Statele Unite ale Americii.

Temele principale ale dezbaterilor au fost: piaţa globală a oţelurilor, provocări în materie de cercetare, perspective de dezvoltare şi nu în ultimul rând prezentarea unor produse aflate în fază de proiectare care vor fi produse ca prototip în viitorul apropiat.

Ca preşedinte al Filialei Judeţene Arad a Confederaţie Patronatul Român, ca director al celei mai mari şi moderne Şcoli de Sudură din România cu recunoaştere Europeana, dar şi ca partener de afaceri SIJ – Grupul Slovenian Steel, Ioan Marin CRIŞAN a declarat:

„Este o onoare pentru noi participarea la acest Summit alături de parteneri din Franţa, Italia, Rusia, Polonia, Algeria, SUA. Discuţiile au avut ca temă de dezbatere industria oţelului şi cele mai noi  tehnologii aplicate în  procesul de producție. Este bine de precizat că oţelul este folosit în toată industria,  şi aşa cum fără sudură nu poate exista industrie, tot aşa fără oţel nu există producţie. Parteneriatul firmei Group Crişan cu Grupul SIJ care trimite 85% din producţe la export este o onoare şi ne conferă un grad de încredere la nivel naţional, materiale produse de dânşii fiind regăsite în construcția de mașini, cilindri, materiale sudate și cuțite industriale.

Se cere imperios dezvoltarea şi modernizarea industrie producătoare de materiale de adaos şi aparate de sudură dar şi dezvoltarea în domeniul robotizării sudării, fiind cunoscută lipsa de forţă de muncă nu doar în România ci în intraga lume.   

Strategia pe termen lung a dezvoltării durabile presupune schimbări oarecum mai importante în mixul de producție şi centralizarea proceselor-cheie de sprijinire a afacerilor. ”