Cine ar fi crezut că au și românii un ˝vis românesc˝, nu doar americanii? Cine ar fi crezut că un ingineraș aciuit la Arad cu o pungă de plastic în mână va ajunge să fie numit Faraonul? Care este rețeta succesului pentru un tânăr școlit și nu prea ce vrea să reușească în viață la el în țară?

Simplu, dacă ne uităm la Gheorghe Falcă. A ajuns la Arad ca un anonim Gheo de la Brad, dar în vene cu sânge învolburat de oltean. S-a prins repede că banii și gloria nu se obțin pic cu pic și pas cu pas, așa că a gândit rapid un plan despre cum să parvină în orașul de pe graniță. A intrat în politică, la PD, unde , fiind bun de gură, a reușit să ajungă vicepreședinte de Consiliu Județean în anul 2000 și a văzut cum circulă banii în administrație și cum se pot sifona. Apoi se însoară în 2002 cu fiica Lui Gheorghe Sculici, atunci președinte al PD Arad și prosper om de afaceri, iar naș i-a fost însuși Traian Băsescu.

Cu așa spate puternic, în 2004 a ajuns primar ala Aradului și de la un apartament la etajul 10 a ajuns după trei mandate, adică 12 ani, multimilionar în valută, prin firma Pro Arhitectura, combinat cu soția sa, firmă care a executat toate PUZ-urile și proiectele importante ale orașului, evident fără nici un conflict de interese, chiar nici unul micuț de tot. Degeaba s-a mai sesizat DNA de câteva ori, spatele puternic pe care îl avea Ghiță la SRI a fost suficient pentru a-l spăla de toate păcatele. Șia u fost destule.

Ca primar a îndatorat orașul pentru încă o generație, toate investițiile fiind mult umflate și făcute cu împrumuturi pe zeci de ani. Cetățenii s-au revoltat de multe ori dar lipsa unui contracandidat serios a făcut ca Falcă să rămână în picioare și chiar să-și dorească un al patrulea mandat, dacă nu reușește să intre cumva pe listele pentru Parlamentul European. Ca orice bărbat de succes, nu i-a ajuns soția oficială și a mai călcat strâmb cu ceva domnițe pe care le-a ținut în puf și nici măcar pozele din revistele de scnadal nu l-au făcut să facă vreun pas în spate. Nu știm cum se împacă această activitate cu participarea la slujbele unei biserici neo protestante, dar asta ar fi altă poveste.

Astăzi, Gigi pozează în playboy de capitală, îmbrăcat ˝de firmă˝, fiind mai aproape de o prezentare de modă a lui Botezatu decât de ținuta de primar dedicat cetățenilor pe care o are Ilie Bolojan de la Oradea. Și se vede asta, Aradul a ajuns să fie un orăsel de provincie pe drumul ce leagă două centre puternice din vestul țării, Timișoara și Oradea.

Sperăm că s-au lămurit și ultimii talibani care l-au votat și la următoarele alegeri, arădenii să aibă mintea românului cea de pe urmă. Altfel, playboy-ul Gigi distruge în continuare tot ce atinge!

 

Plaicuboi

 

 

 

 

2 COMENTARII

Comments are closed.