Un tragic accident petrecut în seara zilei de joi a făcut ca doi suporteri utiști ce se întorceau de la o repetiție a coregrafiei pentru meciul de sâmbătă de la Timișoara, să se înalțe la ceruri.

Nimic nu a mai fost la fel la derby-ul vestului. Galeria utistă nu a mai făcut deplasarea decât un grup mic care au dus un omagiu printr-un banner și apoi au părăsit stadionul în aplauzele galeriei rivale de la ASU Poli.

”Fotbalul ne leagă pe toți” așa scria pe un banner afișat de timișoreni și asta pentru că rivalitatea se oprește când în joc sunt vieți omenești. Iată mai jos relatarea exactă de la fața locului scrisă de sportarad.ro :

˝Exact la ora 12, combatantele au ieșit pe gazon, dar meciul propriu-zis a început peste alte 6 minute. 6 minute încărcate de emoții, semnificație, mult bun simț și poate chiar o normalitate după care tânjim mereu în vremurile tulburi pe care le trăim. Toți cei 22 de jucători au îmbrăcat tricouri albe inscripționate cu chipurile lui Mihoc și Moisi, iar jucătorii „Bătrânei Doamne” au purtat și un banner cu pozele lor. Manea și Copaci au dus apoi acel banner în sectorul fanilor arădeni, acolo unde au luat loc aproximativ 30 de susținători „roș-albi” care au făcut – totuși – deplasarea pe Bega. Tot acolo au ajuns 1 minut mai târziu și Ioan Mera, căpitanul lui Poli, dar și Sebastian Novovic, liderul galeriei poliste, cu o jerbă și o lumânare. Semne ale respectului și durerii împărtășite cu rivalii de pe Mureș.

După minutul de reculegere, meciul a început, iar prin minutul 10 și-au făcut apariția în Peluza Nord și aproximativ 20 ultrași, purtători ai mesajelor de doliu și dragoste pentru camarazii dispăruți la o vârstă atât de fragedă. ”Un derby umbrit de dispariţia voastră / Nu o să vă uităm, rămâneţi în inima noastră” și ”Să urle liniştea / A mai rămas ecoul / Nu avem glas când îngerii dau tonul” au fost mesajele întipărite pe bannerele negre expuse pe „Marele Oval”. „Vă vom iubi mereu!”a fost scandarea întregii peluze arădene în aplauzele întregului stadion, adică alți aproximativ 3500 de spectatori.

 

Apoi „ultrașii” utiști au părăsit stadionul și au fost din nou aplaudați de rivalii în „alb-violet”. De altfel, suporterii timişoreni au aprins la rândul lor fumigene negre, de doliu, iar timp de 15 minute nu au scandat nimic. După aceea, au asigurat fără probleme fondul sonor al partidei, însă doar prin cântece și refrene de susținere ale favoriților, fără nicio scandare împotriva UTA-ei, cum se obișnuia la alte derby-uri.

Mai mult, conducerea clubului Politehnica, formată din mulți suporteri, a anunţat că toţi banii încasaţi la acest meci vor fi donaţi de familiilor suporterilor utişti implicaţi în accidentul rutier de joi seară.˝