Am vizitat o nouă familie. De data aceasta o familie monoparentală, o mamă și trei copilași. O mamă destul de iresponsabilă pentru cei trei școlari, care nu uită să frecventeze școala. Trăiesc în condiții extraordinar de infime, iar în imobilul respectiv locuind mai multe familii. Oarecum confuză și puțin iresponsabilă ne-a întâmpinat tânăra mamă, într-o casă modestă, împreună cu cei trei copii în vârstă de 3, 7 și respectiv 8 ani.

Și de această dată studenții specializării Asistență socială ai Universității „Aurel Vlaicu” împreună cu coordonatorul lor Lect. Univ. Dr. Alina Breaz au reușit să aducă acestei familii monoparentale cele necesare pentru o perioadă de timp, care constau în pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și rechizite. Gradul de maturizare al studenților, precum și integrarea lor în atmosfera vulnerabilității acestor familii, este și acesta scopul acțiunilor noastre caritabile.

„Atât eu cât și studenții mei suntem din ce în ce mai bucuroși să vedem bucuria celor pe care îi vizităm, și în special bucuria copiilor care în ciuda faptului că au o situație materială precară frecventează școala. Pe această cale, dorim să le mulțumim tuturor celor care ne ajută, să-i ajutăm, de fiecare dată.”, a declarat Lect. Univ. Dr.  Alina Breaz.

B.P.