La Arad, ca în toată România, pe 1 Decembrie s-a sărbătorit Ziua Națională a României, CENTENARUL MARII UNIRI, într-o atmosferă festivă. Nu a fost una excepțională, una plină de entuziasm, din păcate și asta și pentru că, din motive pe care le știm, nu ne-am bucurat la Monumentul Marii Uniri.

Asociația pentru Reformă Civică și Democrație și-a adus contribuția în demersul normal și de dorit de a avea pe 1 Decembrie, la CENTENARUL MARII UNIRI, un frumos monument la Arad, fără rezultate însă pentru că birocrația de la București nu are seamăn, iar autoritățile locale se mulțumesc cu puțin.

A.R.C.D. a transmis numeroase adrese la Instituțiile Centrale (și locale) pentru a grăbi instalarea Monumentului Marii Uniri până la 1 Decembrie 2018. Răspunsurile le puteți vedea și dumneavoastră pentru a trage concluziile corecte. Ca atare vom avea o poziție ce o exprimăm aici.

Acum, când am trecut în anul 1 din CENTENARUL 2 o spunem ferm: nu ne vom lăsa până nu vom aduce Monumentul Marii Uniri, aici la Arad, unde îi este locul. Continuăm lupta pentru acest simbol al unității de neam și care va fi și simbolul victoriei arădenilor în fața birocrației și indolenței!

Samuel Caba,
Președinte A.R.C.D.