Unul din cei mai cunoscuți speakeri în domeniul leadership-ului spiritual, dr. Richard Blackaby a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, la finele acestei săptămâni. Invitația a venit din partea secției de teologie penticostală din cadrul Facultății de Științe Umaniste a UAV, facultate unde  profesorul american a susținut un curs în fața studenților de la master. Un moment important al vizitei a fost întâlnirea cu rectorul universității arădene de stat, Prof.Univ.Dr. Ramona Lile care a punctat importanța dezvoltării unei colaborări cu organizația Blackaby Ministries Internațional, al cărui președinte este dr. Blackaby.

La întâlnire a participat și vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, precum și pastorul Bisericii Speranța Arad si profesor la Institutul Teologic Baptist Bucuresti,  dr. Romică Iuga. „Dr. Richard Blackaby este unul dintre cei mai cunoscuti speakeri spirituali și unul dintre cei mai bine cotați scriitori din domeniu, având numeroase bestseller-uri internaționale. Prezența domniei sale la Arad, într-un mediu academic, este un punct valoros pentru orașul nostru. Leadership-ul spiritual promovat de dr. Blackaby este de fapt o promovare a valorilor creștine, a spiritului etic și moral care trebuie să anime fiecare leader” a punctat pastorul dr. Romică Iuga .

Pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, colaborarea cu organizația Blackaby oferă perspectiva dezvoltării conceptului de leadership care poate influiența în mod pozitiv comunitatea academică. „Este foarte important ca într-o organizație precum este și universitatea noastră, să oferim șansa studenților și profesorilor de a se dezvolta personal. Prezența dr. Blackaby la UAV este un câștig pentru noi și cred că fiecare dintre noi, studenți sau profesori putem învăța despre leadership dintr-o nouă perspectivă, cea spirituală” a punctat rectorul UAV.

B.P.