Zilele trecute a avut loc la clubul de șah Vados, în deschiderea noii ediții a Cupei Presei la șah, premierea celor mai buni jucători ai clubului în anul 2018. Premiul pentru “Cel mai bun jucător al clubului in 2018” a fost câștigat de Filip Magold, care a avut un an 2018 de excepție. Cvadruplu medaliat la Campionatul National individual de copii și juniori, el a obținut medalii la toate probele (șah clasic, șah rapid, șah blitz și dezlegări); de asemenea el este triplu campion național cu echipa clubului Vados la Campionatele Naționale de copii pe echipe la categoria U10 ani la șah clasic, șah rapid și șah blitz. Anul 2018 i-a adus și o medalie de bronz la Campionatele Europene de șah Rapid dar și participări cu succes la multe alte competiții.

Premiu pentru jucătorul cu cel mai mare salt Elo in 2018 i-a revenit lui Constantin Lup care a avut un an 2018 foarte bun concretizat in câștigarea a nu mai putin de 280 de puncte elo!

Juniorul (U14) cu cel mai bun rating elo la finele anului 2018 a fost Magold Victor, dublu medaliat cu bronz cu echipa de U14 a clubului la Campionatele Naționale pe echipe de copii și juniori și component al lotului național de juniori U14.

Au mai fost premiați pentru performanțele din 2018 Alexandru Balaban-Voia și Cristian Oltean. Alex este și el dublu medaliat cu bronz cu echipa de U14 a clubului la Campionatele Naționale pe echipe de copii și juniori și component al lotului național de juniori U14 (deși a avut un an 2018 în care a fost mic în categorie. Cristi a avut un progres semnificativ la elo in 2018 de 170 de puncte și o participare cu suuces la Campionatele Europene de la Riga.