Dacă UTA a dezamăgit în ultimii 2-3 ani, iată că în liga a treia s-au grupat patru forțe fotbalistice ale județului care fac cinste sportului rege. Pe lângă ˝veterana˝ Național Sebiș care are deja vreo 11 ani de eșalon terț, au venit pe rând din campionatul județean, după câștigarea unui meci de baraj, și Gloria Lunca Teuz Cermei, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș. În toamna lui 2018 toate cele patru echipe au aliniat loturi foarte puternice, cu jucători consacrați la nivelul ligilor 2 și 3, alături de tineri de perspectivă.

Național Sebiș a terminat turul pe locul 6, mult sub pretențiile edililor care își doresc de câțiva ani să acceadă în eșalonul doi. Din această iarnă, antrenor este Cristian Todea, pe lângă jucătorii buni care au rămas din tur, aproape toți fiind din alte județe ale țării, se duc acum și jucători arădeni, formați la UTA sau cu tangențe cu clubul fanion al Aradului.

Gloria Lunca Teuz Cermei a făcut un tur excelent și a terminat pe un incredibil loc 2, nesperat nici de cei mai optimiști cunoscători ai fenomenului. Majoritatea jucătorilor sunt arădeni la trupa antrenată de Radu Anca, cu trecut pe la UTA, și este un mixt foarte bund e experiență cu tinerețe. Ambițiile cermeienilor nu se opresc aici, vor să scoată maxim și din retului care urmează.

Crișul Chișineu Criș, proaspăt promovată în vara lui 2018, a construit o echipă puternică sub bagheta altui antrenor arădean foarte priceput, Adrian Abrudea. Aceeași rețetă ca la celelalte arădene, un mixt de jucători cu experiență și tineri talentați. După transferurile din iarnă, se pare că devin ușor favoriți la promovare date fiind cele doar 5 puncte ce o despart pe ocupanta locului 3 de primul loc.

Surpriza campionatului este Șoimii Lipova care s-a instalat în fruntea clasamentului din etapa întâi și a terminat turul cu un avans de 3 piuncte față de locul 2. Incredibila performanță a echipei antrenate de Flavius Sabău are la bază multă muncă și pricepere în a  -și alege jucătorii. Pe lângă jucători arădeni, conducerea lipovanilor a urmărit și a transferat în fiecare pauză competițională jucători tineri sau experimentați care pot aduce o plusvaloare echipei și pănă acum au reușit. Pentru Șoimii, greul abia acum începe, toate echipele vor să bată liederul, returul este mult mai dificil ca și turul, punctele sunt mai greu de adunat și depinde doar de ei, de cum se pregătesc, dacă vor reuși să se alăture UTA-ei din vara acetui an.

Dacă la cele patru arădene mai punem Metalurgistul Cugir, ACS Dumbrăvița din Timiș și CSm Reșița, echipe ce au și ele șanse să ocupe locul 1, aveți în față un campionat ce merită urmărit chiar și pe viu, măcar la meciurile de acasă pe care le dispută arădenele, cu mențiunea că Șoimii joacă la Pâncota, stadionul modern din Lipova nefiind încă finalizat, dar sunt promisiuni că din vară va putea fi folosit.

Sperăm să ne bucurăm alături de o echipă arădeană pentru o promovare în liga a doua!

Chibițul