Un recent comentariu pe o rețea de socializare a primarului ne face să reluăm seria promisă arădenilor: Ce mai minte primarul dumneavoastră? Astăzi, despre cei 16 milioane de euro furați domnului primar și despre complicitatea USR pe care o reclamă dumnealui.

De fiecare dată când trebuie să dea seama pentru vreo nerealizare (destul de des) sau când lansează un atac politic, domnul primar amintește de cele 16 milioane furate arădenilor. Haideți să vedem ce este adevărat și ce este minciună în această afirmație.

Este adevărat că veniturile bugetului local ale anului 2018 au scăzut cu aproximativ 16 milioane de euro. Ce omite întotdeauna să spună primarul, este cauza reală a diminuării, preferând să acuze de furt adversarii politici, mai nou și USR-ul.

În fapt, 6 milioane reprezintă salariile profesorilor, care nu mai sunt plătite din 2018 de administrația locală. Acei bani nu au mai venit de la ministerul învățământului pe de o parte și nu au mai fost plătiți de primărie, pe de altă parte, efectul fiind zero. Diferența până la cele 16 milioane este reprezentată de 46 de milioane de lei, bani pe care Aradul nu i-a primit de la bugetul național din cauză că are sume mari necheltuite (146 de milioane de lei la finele lui 2016, 203 milioane la 2017).

După cum se poate observa, principalul vinovat pentru pierderea a 10 milioane de euro (nu 16), este tocmai cel care administrează orașul, cel care nu este capabil să pună în practică proiectele votate de CLM. Într-adevăr, lipsa sa de competență, pe care încearcă să o acopere cu minciuni gogonate, a costat Aradul 46 de milioane de lei!

Despre blat și motivul invocat de primar, într-un alt episod al acestei serii!

B.P.

Nota redacției: Nu că membrii de frunte ai USR Arad ar fi cu mult mai buni decât Celentano de Arad, dar măcar îl atacă aproape zilnic pe vremelnicul primar al Aradului.