În ședința de C.L.M. din data de 29 ianuarie 2019, aleșii locali au votat majorarea tarifelor pentru serviciile prestate de SC”Târguri Oboare și Piețe”S.A.Arad. Majorarea a fost propusă (chipurile) de conducerea societății și motivată prin aceea că ”guvernul a majorat salariul minim pe economie”. O aberație mai mare nici că se putea! Aradul are parte, din păcate, de piețe de nivelul secolului trecut. Să ne uităm la vecinii de la Timișoara, Oradea sau Deva care se prezintă cu piețe agroalimentare noi și la standarde europene.
Dacă onorata conducere a SC”TOP”SA motivează majorarea tarifelor prin grija față de înnoirea piețelor mai înțelegeam, dar așa ne întrebăm dacă nu cumva se dorește falimentul acestei companii și îndreptarea consumatorilor spre super marketurile (tot mai numeroase) din Arad?! Sau poate se dorește ca producătorii autohtoni de legume și fructe să pună lacăt pe micile ferme?!
Cerem intervenția domnului primar pentru o initiativă în favoarea cetățeanului și micilor producători și să ceară în CLM revenirea la vechile tarife.
Samuel CABA,
Președinte A.R.C.D. (Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație Arad)