Kă Komuniștii notri de cititori e mai „vijilenți” decât ai altora nu mai încape îndoială. Bunăoară, am primit de la un cititor fidel, pe adresa de email a ziarului, postarea pe facebook a preotului Ciprian Briciu, din Parohia Hălmăgel. Dumnealui se plângă, și pe bună dreptate despre faptul că fost pedepsit pe nedrept (considerăm noi) de către șeful ierarhic superior, (încă) protopopul de Sebiș, pentru simplul fapt că s-a implicat activ în viața comunității a cărui păstor este (peste credincioșii ortodocși, bineînțeles).

Iată ce postat preotul Briciu:

„1.AU FOST APRECIATE ACTIUNILE BOGATE SI MULTIPLE DIN PATRIARHIA ROMÂNĂ IN ANUL CENTENARULUI 2018,………NU IN TOATE EPARHIILE.

LA HALMAGEL AM RIDICAT UN MONUMENT IN CINSTEA EROILOR ȘI FAURITORILOR MARII UNIRI IMPREUNA CU CREDINCIOSI SI DREPT RASPLATA MI-A FOST SCAZUTA NOTA ADMINISTRATIVĂ DE CATRE PROTOPOPUL BOTEA ALEXADRU DE LA PROTOPOPIATUL SEBIS JUDETUL ARAD.PENTRU CA L-AM INVITAT PE MITROPOLITUL BANATULUI LA EVENIMENTUL CARE A AVUT LOC IN DATA DE 4 NOIEMBRIE 2018. FRUMOASA RASPLATA PARINTE PROTOPOP !!!!”

Interesantă ar fi reacția (dacă va exista așa ceva) Arhiepiscopiei Aradului, mai bine zis a IPS Timotei. Însă, după cum decurg de zeci de ani lucrurilor la arhiepisopie, greu de crezut că se vor lua măsurile care se impun. Mai ales că nu doar preotul de la Hălmăgel se plânge de modul de conducere, dacă se poate numi așa, a protopopului de la Sebiș.

M.I Reanul 

3 COMENTARII

  1. Dacă domnul protopop a făcut așa ceva și dacă e adevărat,atunci normal ar fii să fie schimbat din funcție,mai ales că după cum reiese din articol mai mulți preoți se simt nedreptațiți.Dar oare cand și-a cumpărat mașină pe banii preoților atunci cum a fost?Sau cand a pretins de la preotul din Prunișor să-i returneze nu știu cați bani pe care el ca și fost păstor la Prunișor nu i-a încasat deoarece biserica era mai tot timpul goală,sau alte și alte mizerii pe care le face acest așa zis protă atunci dc nu se sezisează nimeni

  2. Cu siguranță nu protopopul va fii cel pedepsit,ci preotul de la Hălmăgel. URMĂRIȚI CAZUL ȘI O SĂ VEDEȚI!

Comments are closed.