Stimați tovarăși și (t)ovarășe, am intrat în posesia stenogramei ședinței AVE (Alianța Vestului) care a avut loc la Timișoara, săptămâna trecută!

Din aceasta reiese clar faptul că Falcă din Didești, acest veritabil Celentano de Arad, și-a asigurat voturile pentru Bruxelles din județele Bihor, Timiș și Cluj, făcând promisiuni peste promisiuni. Exorbitante, ce mai… Dar, să le luăm pe rând!

TIMIȘ. Gigi Falcă a promis că va construi un apeduct între puțurile forate din Arad și Canalul Bega, astfel încât pe acest canal să fie apă de cea mai bună calitate. Realizarea este una excepțională, având în vedere că faptul că berea  „Timișoreana” este făcută, acum, cu apă din Bega. Normal că odată realizarea proiectului calitatea apei din Bega va crește exponențial, la fel cum va crește și calitatea berii „Timișoreana”, iar primarul de acolo, Nicolae Robu (arădean la origini) își va asigura un nou mandat de primar.

BIHOR. Pe toate fațadele clădirilor care ar urma să fie renovate la Arad (când? nu ne întrebați) se va monta câte o plăcuță de marmură, cu inscripția: „Această fațadă a fost renovată în urma sugestiilor primarului de Oradea, Ilie Bolojan”. Cel care, se știe, de ani buni de zile a reușit și încă mai renovează fațadele din Oradea cu bani europeni și nu numai. Ceea ce la Arad nu se poate sau nu se vrea.

Cluj Napoca. Pe frontispiciul cramei „Clujul” va fi montată efigia lui Emil Boc, iar Falcă va iniția, ca europarlamentar, un proiect prin care această cramă va primi statul de Consulat al județului Cluj.

Agenții noștri sub acoperire au mai aflat că Celentano de Arad nu a spus tot la întâlnirea de la Timișoara, și că are strategii și pentru alte județe și chiar țări. Deh, vizionarul din el…

De exemplu, este în tratative cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cel care a decis să dubleze sumele acordate de către statul maghiar echipei de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe. Falcă vrea ca Orban să dispună amplasarea bustului său la intrarea în stadion, că, doar e Gheorghe Falcă. Iar pe plăcuță să scrie, clar, în ungurește, că acesta este Sfântul Gheorghe, sponsor care a ajutat echipa să câștige titlul de campioană a României. (În paranteză fie spus, un colaborator apropiat de-al nostru spunea, anul trecut, că Sepsi OSK va ajunge să lupte la titlu și am râs de el.)

Dacă Orban, nu șeful de la PNL România, ci Orban de la unguri nu îi îndeplinește doleanța primarului nostru, Falcă îi va da lui Călin Bibarț mână liberă să-și respecte promisiunea făcută arădenilor, adică să dea la topit statuia celor 13 generali din Parcul Reconcilierii din Arad.

Ș. Pionul de Serviciu