Arad, oraș vestic, nici prea mare, nici prea mic, poartă de intrare pentru occidentalii veniți în căutare de aventuri sau pentru românii care se întorc din când în când să-și vadă familiile rămase în țară.

Ca-n orice comunitate, cineva trebuie să fie primar. Și cine putea fi capu la obștea arădeană în ultimii 14 ani dacă nu Jiță Falcă de Didilești, arădean neaoș, după fosta nevastă, priceput în nevoile de zi cu zi ale oamenilor, atoateștiutor a problemelor și degrabă rezolvator a tuturor necazurilor oamenilor în vremurile grele pe care le trăim.

Ca orice om, odată ajuns în capu la masa de unde se dă ora exactă a orașului, ce putea să facă mai bine decât să își asigure viitorul cu câteva meleoane muncite cinstit de firma nevestei care nu face față cu proiectarea supermarketurilor ce au împânzit orașul mai ceva ca ABC-urile din anii 90. Cum este și normal, după paișpe ani de chinuri în slujba cetățenilor, i se cuvine marelui vizionar o răsplată, așa că s-a autopropus partidului ca să zboare taman la Brucssel (după cum a zis chiar el) pentru a-și continua misiunea și a munci și pentru țară, nu doar pentru urbeai adoptivă!

Falcă e fericit că lasă în urmă un oraș european, o cetate a culturii și a sportului, un centru modern de distracție estivală pentru sute de mii de oameni din tot vestul țării, un oraș al parcurilor, al cartierelor frumoase și pline de verdeață, al oamenilor fericiți că sunt contemporani cu marele Faraon!

După ce a asigurat și căldură ieftină pentru cetățeni și locuri de parcare în tot orașul, după ce a construit 3 stadioane și 7 baze sportive, după ce a asfaltat și ultimele străzi din Grădiște și Aradul Nou, a mai rămas doar un fleac de făcut pentru urmașul său, niște trotuare de granit pe centru. În rest orașul duduie de prosperitate!

Drum bun marelui cârmaci și recunoștiință veșnică! Amin!

Arădeanul recunoscător

P.S. Cred că știți de glumă

(p)

1 COMENTARIU

Comments are closed.