Simbolurile masonice sunt acele semne sau logo-uri care caracterizează această organizație mult controversată. Aceste simboluri au fost create cu sute de ani în urmă, dar se pare că au ținut pasul cu trecerea anilor și s-au transformat în așa fel, încât ele sunt prezente în viața noastră și noi nici măcar nu ne dăm seama.

Gmail și Șorțul masonic

Serviciul de e-mail Google este probabil cel mai folosit din lume. La prima vedere, logo-ul pare un plic sigilat, însă dacă privim cu atenție, vedem niște linii roşii (culoarea folosită în logo-ul nu este întâmplătore) care formează literaM”. Evident, M semnifică mail, dar coincidența este mult prea mare cu Șorțul masonic, o bucată de pânză care este fixată pe corp la înălțimea taliei cu ajutorul unei frânghii sau unei panglici.

Facebook și Tubal Cain

Una dintre cele mai prestigioase companii din lumea întreagă este Facebook. Logo-ul Facebook este o literăf” plasată în interiorul unui pătrat albastru. La prima vedere, acest logo pare unul logic, dar incredibil sau nu se aseamănă cu un simbol masonic, care poartă numele de Tubal Cain. Oare să fie o simplă coincidență sau există o legătură certă între aceste două simboluri?

Google Play și Sigiliul lui Lucifer

Unul dintre cele mai cunoscute servicii ale aplicațiilor de Android este Google Play. La prima vedere, logo-ul acestui serviciu este un buton, cu mai multe culori, care simbolizează cuvântul Play. De partea cealaltă, iubitorii teoriilor conspirațiilor, susțin că au descoperit o legătură incredibilă între acest logo și uitatul simbol masonic al Sigiliului lui Lucifer.

Dacă cele două simboluri sunt răsucite atunci asemănarea este una incredibilă. Sigiliul lui Lucifer a fost pentru prima dată explciat în literatura de specialitate într-o carte, Grimorium Verum, din secolul al XVIII-lea. Cu toate acestea el există încă de pe timpul regelui Solomon și este ștampila de pe contractul vânzării sufletului.

Chrome și cifra 666

Unul dintre cele mai renumite browsere de internet de pe Terra este fără îndoială Chrome, realizat de Google. Logo-ul folosit de Chome pare a fi îmbinarea a trei cifre de 6. În acest fel, rezultă numărul 666. De cealaltă parte, este posibil ca acest număr să fie și 999. Dar cine poate spune cu precizie despre ce este vorba cu adevărat? Probabil că este o altă coincidență!