Naționala României a ajucat aseară cel de-al doilea meci din preiminariile EURO 2020. După eșecul din Suedia, 1-2, „tricolorii” au trecut clar de reprezentativa Insulelor Feroe cu 4-1, după golurile amrcate de: Deac (26), Keșeru (29, 33), Pușcaș (64), respectiv Davidsen (40).

Pentru arădeni este motivd e sărbătoare pentru că Dennis Man a debutat la Naționala mare a României. Atacantul de 20 de ani l-a înlocuit pe Stanciu în minutul 78, moment în care, dacă mai este valabil ce se știa de pe vremea transferului la FCSB, din septembrie 2016, s-ar activa clauza de 100.000 de euro. Ar fi bani buni pentru UTA, chiar dacă se alege cu jumătate din sumă, restul fiind pentru Atletico.

„O seara minunata pentru mine, ma bucur ca am reusit sa debutez. Nu mi-au tremurat genunchii, de asta m-am apucat de fotbal. Este un vis devenit realitate si ma obliga sa muncesc mai mult. Sunt extrem de fericit pentru ca am castigat si am debutat. Speram sa fiu convocat si sa joc pentru ca de asta muncesc zi de zi la echipa de club. Ne bucuram ca am adus atatia oameni la stadion si trebuie sa o tinem pe aceeasi linie”, a declarat Dennis Man pentru ProTV.

Suma totală pe care Campioana Provinciei a încasat-o pentru transferul lui Man la FCSB este de 320 de mii de euro, 300 de mii au fost încasați în urmă cu trei ani și jumătate, alte 20 de mii (renegociate de la 100 de mii) în momentul în care fotbalistul crescut de Feri Tisza a atins borna de zece meciuri oficiale în Liga 1. Să vedem ce va fi cu această ultimă sută de mii, dacă nu cumva a fost deja renegociată și plătită și noi nu știm nimic.

Tot teoretic, mai știm că UTA și Atletico vor mai încasa un 11% dintr-un viitor transfer al lui Dennis Man și cum Becali speră la o sumă mult peste 10 milioane de euro, ar mai fi de luat o sumă considerabilă de către arădeni, poate chiar în această vară.

Chibițul