Iulian Octavian Stana (foto, dreapta) a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad.

Stana are 37 de ani și este membru al ALDE de anul trecut.

Deputatul Eusebiu Pistru l-a prezentat pe proaspătul secretar de stat într-o conferință de presă la care a participat și Octavian Potolia, președintele organizației ALDE Șofronea.

Înainte să devină secretar de stat, Iulian Stana a fost prodecan al Facultății de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, instituție la care este lector universitar doctor. Acesta a fost și director al Departamentului de Ecologie și Protecția Mediului din cadrul UVVG.

Deputatul Eusebiu Pistru, care la rândul său a ocupat o funcție de secretar de stat, la Ministerul Transporturilor, a subliniat importanța poziției lui Stana, care ar putea direcționa fonduri pentru județul Arad.

Iulian Stana a declarat că obiectivul său este să atragă cât mai multe finanțări pentru județ în domeniul protecției mediului. Acesta a subliniat că este la curent cu problemele de mediu ale Aradului, o importanță deosebită urmând să acorde poluării sonore, nivelului de radioactivitate și gestionării deșeurilor. „Pe partea de gestionare a deșeurilor cel puțin, Aradul are mari probleme îndeosebi în ceea ce privește reciclarea, care este abia de 1%”, a subliniat Stana.

newsar.ro