Diplome de onoare, diplome speciale și medalii au fost conferite din partea Societății Române de Chimie,  profesorilor Facultății de Inginerie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. La 100 de ani de la înființarea societății, membrii acesteia au conferit distincții importante profesorilor și cercetătorilor care au obținut rezultate remarcabile în domeniul chimiei și care au promovat studiul acestei științe.

Au fost recompensați în an centenar cu Medalia „Petru Poni”, prof.habil.dr Florentina Munteanu și conf.univ.dr. Dorina Chambre iar  CS II Dochia Mihaela și conf.dr.ing. Lungu Monica cu Diploma de onoare. Diploma de Onoare Specială pentru sprijinirea activității de cercetare și promovarea chimiei a fost conferita rectorului UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„Este o onoarea pentru mine conferirea acestei diplome, dar cred că cel mai important lucru este aprecierea de care se bucură colegii mei din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară și Protecția Mediului, din partea Societății Române de Chimie. Aceste premii vin să certifice valoarea muncii și a rezultelor obținute de către colegii mei. Avem un nucleu de cercetători foarte valoroși pe care dorim să îi sprijinim și să le oferim tot ceea ce au nevoie pentru activitatea lor științifică în cadrul facultății și a Institutului de Cercetare” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Pe parcursul anului 2018 au fost recompensați de asemenenea, prof.habil.dr. Dana Copolovici și conf.dr.ing. Magdalena Fogoroși cu diploma de onoare iar Medalia „Gheorghe Spacu” a fost conferită prof.habil.dr. Lucian Copolovici.

Filiala Arad a Societății Române de Chimie, înființată în anul 2002, este condusă de către conf.univ.dr. Dorina Chambre, profesor în cadrul UAV și derulează o serie de proiecte menite să promoveze studiul chimiei.

„Ne bucurăm de faptul că activitatea filialei arădene este apreciată la nivel național. Premiile primite dovedesc că aici, la Arad, în cadrul universității de stat, există un nucleu puternic de cercetare, că avem profesori remarcabili care reușesc să deruleze proiecte importante în domeniul cercetării. Vreau să apreciez efortul și susținerea pe care o avem din partea conducerii UAV și, în special, a rectorului UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile în toate acțiunile și munca noastră de cercetare” a precizat președintele filialei arădene, conf.univ.dr. Dorina Chambre.

B.P.