Comuniștii au fost și sunt specia umană cea mai imorală și mizerabilă de pe pământ! Pentru că, spre a-și procopsi copiii, rudele și prietenii, sub masca egalitarismului accesului la rezultatele producției de bunuri, au inventat managementul proletarului (adică al prostului), sfidând logica și normalitatea, eliminând astfel concurența care selectează valorile. Iar clasa politică românească (în special PSD, care se află în frunte), deși se bate cu cărămida în piept că dorește democrație, stat de drept și societate capitalistă în care funcționează principiul promovării valorilor morale și profesionale prin concurență liberă, face taman pe dos, adică promovează, fără nici un fel de selecție, toate nulitățile, pe principiul comunist, al managementului prostului.

Buzatu este exemplul clasic al parvenitului șiret, care, precum comuniștii, mânuind perfect instrumentul manipulării de tip comunist (a spus ceea ce a vrut omul naiv să audă, adică i-a servit promisiuni mincinoase), a profitat total de naivitatea electoratului și, după ce s-a căpătuit material (utilizând toate mijloacele imorale puse la dispoziție de sistemul politic) și-a instalat în funcție și copilul semi-analfabet și needucat, pe post de specialist. Or, când și-a promovat odrasla, pe același principiu precum comuniștii – adică fără concurs și fără o selecție a valorii -, cum poate susține Buzatu că nu e comunist sadea și adeptul principiului managementului prostului?

A nu se uita că managementul prostului, adică a beizadelelor comuniste, ne-a îndepărtat de UE (moral și material) cu peste 100 de ani. PSD azi, prin exponenții săi de seamă, precum Buzatu și alți „baroni” sau demnitari, face la fel. Numind beizadelele, șoferii, curvele, apropiații, în posturi publice, mărește și mai mult decalajul moral și economic față de UE. Pentru că oricât ar vrea prostul să pară deștept, efectele dezastruoase ale managementului se văd în diferența de nivel de trai față de restul țărilor UE și sunt dovada incontestabilă că societatea românească, aplicând, în continuare, principiul managementului prostului – pentru că oricum, în viziunea lor, nu contează -, continuă să rămână una conservatoare și retrogradă, de tip comunist, care alungă din țară toate valorile morale și profesionale – sătule de a fi umiliți de beizadele, șoferi, nepoți, curve, parveniți, interlopi -, substituindu-le cu diletantism, nepotism sau tupeu. Cum te poți simți altfel, având pe copilul lui Buzatu, șef, decât umilit și batjocorit?

Eu, unul, dacă aș fi subalternul unor astfel de nulități, create artificial ca valori, m-aș suspenda din funcție până când aceste specimene ar pleca sau aș alege calea exilului. Sau aș refuza să execut dispozițiile acestor beizadele, contestând, în contencios, legalitatea și oportunitatea lor. Așa, România nu poate progresa și va rămâne încremenită într-o mentalitate feudală, precum în „Ciocoii vechi și noi” a lui Nicolae Filimon.

Pavel ROMAN