Vacanța mare si-a facut bagajele și a predat ștafeta unui nou început de an școlar. Într-un plan simbolic, septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală. Ne regăsim în universul școlii, părinți, elevi și profesori, încercăm să definim concepte și idealuri. Entuziaşti, curioşi şi zâmbitori, unii mai sfioşi, alţii mai îndrăzneti, copiii şi-au căutat colegii în mulţimea adunată în curtea şcolii. Au fost primele îmbrăţişări, primele râsete, primele lacrimi, primele întrebări, fiindcă a fost prima zi de şcoală.

Începerea noului an şcolar reprezintă un moment deosebit pentru copii, părinţi şi educatori,
precum şi pentru comunitate, generând emoţii, amintiri, bucurii şi speranţe deopotrivă.
Prin efortul administraţiei locale, al conducerii unităţilor de învăţământ, al cadrelor didactice
şi de ce nu şi al părinţilor comunei Zăbrani, pentru acest nou an şcolar sunt create cele mai
bune condiţii de pregatire educaţională.

Susţinerea administraţiei locale Zăbrani se manifesta atât financiar, cât şi din punct de vedere moral prin încurajarea creşterii calităţii actului educaţional. Datoria copiilor va fi, să înveţe cât mai mult şi mai bine, pregătindu-se astfel, în fiecare zi pentru viaţă şi viitoarea profesie. Astfel, prin eforturile cumulate ale Primarului Marian TOADER şi Consiliului Local al
comunei Zăbrani, şcolile şi grădiniţele din localitate au beneficiat de lucrari de renovare şi
dotare la cele mai înalte standarde.

Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalți, depășim propriile individualități și singurătăți, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală și spiritualitate”, a declarat directorul Şcolii generale „Adam Muller Guttenbrunn”, Ramona Ioana ARDELEAN.

La început de drum, în anul şcolar 2019-2020, îmi exprim încrederea în dăruirea și competența învățătorilor și profesorilor, în buna lor credință și puterea de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie. În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie modele vrednice de urmat pentru discipolii lor. În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori. Copiilor le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai frumos, mai curat. Fie ca împreună, dascăli, copii, părinți, comunitate să ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii,al descoperirilor și formării personalității. În încheiere, permiteți-mi să le transmit elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, părinților și cadrelor didactice multă răbdare, decizii înțelepte și să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noştri. Mult succes tuturor!”, a fost mesajul transmis de primarul comunei Zăbrani, Marian TOADER.

D.M.