Andreea Mitu și turcoaica Eraydin au triumfat în proba de dublu la ITF Arad, românca evoluând duminică (ora 12.00 – Activ Club) în finala de simplu, chiar de ziua sa, sub privirile celebrului Ilie Năstase.

Andreea Mitu și iberica Irene Burillo-Escorihuela vor juca, duminică, începând cu ora 12.00, pentru trofeului ediției cu numărul XV a Trofeului „Ilie Năstase”. Putem spune că este o finală neașteptată, cele două nefiind cotate printre favorite, ba mai mult românca intrând pe tabloul principal grație unei „special exempt”.
Mitu (945 WTA) a avut „ac de cojocul” piteștencei Nicoleta Dascălu, învingătoare la Arad în 2014, reușind să încheie semifinala în două seturi: 6-1, 7-5, după o oră și 44 de minute de joc. Ea a obținut astfel al treilea succes direct.

Semifinală de peste trei ore
Mult mai lungă a fost a doua semifinală, spaniola Irene Burillo-Escorihuela (22 de ani – locul 382 WTA) având nevoie de trei ore și opt minute pentru a o răpune pe croata Lea Boskovic (317 WTA), care în ziua finalei de la Arad va împlini 20 de ani. Simpatica Irene a condus cu set și 5-1, însă luptătoarea Lea nu s-a lăsat și a egalat la seturi. În decisiv, iberica a condus cu 5-2, croata a revenit la un singur game în spatele adversarei și fileul, însă nu a mai avut forța unei noi întoarceri de scor, partida încheindu-se cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4.

Prima întâlnire directă
18 turnee de simplu are câștigate Mitu, unul în acest sezon, în Belgia (15k), în timp ce Burillo se poate lăuda cu doar două titluri ITF de simplu.
Reamitim că românca, ce a învins-o în trecut pe Muguruza sau Bouchard, ajungând până pe locul 68 WTA, a evoluat în finală la Arad și în 2018, cedând surprinzător în fața bosniacei Nefisa Berberovic (scor 6-3, 0-6, 4-6).

Finală fără istoric
Ultimul act al probei de dublu s-a încheiat în doar 38 de minute: Mitu/Eraydin (favorite 4) vs. Roșca/Gavrilă 6-0, 6-1. Pentru tenismena din București este al doilea trofeu al anului, după cel obținut, alături de Sorana Cîrstea, la WTA Lugano. Nu mai puțin de 22 de titluri de dublu are în palmares Mitu, primul fiind obținut în 2009, chiar la Arad, alături de Diana Enache. Partenera sa, Basak Eraydin, sportivă antrenată de un român, a ajuns la 16 trofee de dublu.
Festivitatea a fost oficiată de Anela Freer (directorul turneului), Luminița Vlad (director organizatoric) și Andrei Bardan (supervizorul ITF).

Sub privirile lui Ilie Năstase
Fostul mare tenismen Ilie Năstase, primul lider al clasamentului ATP, va onora și ediția din acest an a turneului ce îi poartă numele, ajunsă la premii în valoare de 25.000 de dolari. „Nasty” va susține o conferință de presă urmată de o sesiune de autografe, duminică, ora 10.30.