Europarlamentarul Gheorghe Falcă a făcut mai multe propuneri pentru miniştri și secretari de stat în viitorul guvern al lui Ludovic Orban.

Colegii noștri de la NewsAr.ro a intrat, neoficial, în posesia listei propuse de fostul primar al Aradului.

Iată care sunt propunerile lui Gheorghe Falcă:

Gheorghe Seculici

Socrul lui Gheorghe Falcă este propus pentru o funcţie de vicepremier, pe care a mai ocupat-o pentru foarte scurt timp în Guvernul Tăriceanu. Prin această propunere, Gheorghe Falcă încearcă să repare cumva faptul că şi-a „mazilit” socrul, forţându-l să demisioneze de la conducerea PDL Arad ca să-i ia locul.

Constantin Traian Igaş

Fost ministru şi parlamentar arădean, Igaş este propus de Gheorghe Falcă pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Şi Igaş a fost, ca şi Seculici, îndepărtat de Gheorghe Falcă din PDL Arad, devenit ulterior PNL (aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie).

Eusebiu Pistru

Falcă l-a propus pe vechiul său tovarăş, care a plecat între timp la ALDE, în funcţia de ministru al Transporturilor. E tot o încercare de împăcare din partea lui Falcă şi ţine cont şi de faptul că Pistru a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Claudia Boghicevici

Scârbită de politica internă din PDL-PNL Arad, Claudia Boghicevici a „evadat” la Camera de Conturi a României. Simţind că-i este cumva datoare moral, Falcă a propus-o pe Boghicevici pentru funcţia de ministru al Muncii, pe care a mai ocupat-o şi în trecut.

Călin Bibarţ

Actualul primar interimar al Aradului a fost propus de Gherghe Falcă pentru funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor. Prin această mutare Falcă îi face pârtie lui Sergiu Bîlcea spre funcţia de primar al Aradului, încercând astfel să se ţină, măcar de data asta, de cuvânt.

Florian Coldea

Generalul „niciodată pensionat” vine următorul pe listă, după ruda sa Bibarţ, fiind propus la şefia Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI). Nici nu-l vedeam în altă parte.

Geanina Pistru

Mâna dreaptă a lui Falcă a fost propusă pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Muncii, condus de Claudia Boghicevici. Prietenii știu de ce.

Iustin Cionca

Conform viziunii lui Gheorghe Falcă, actualul președinte al CJA ar urma să ocupe funcția de ministru al Dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Pecica va deveni municipiu.

Levente Bognar

Eternul viceprimar al Aradului a fost propus în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni. Inclusiv a celor cu dublă cetățenie.

Glad Varga

Potrivit listei avansate de Gheorghe Falcă, actualul deputat ar urma să fie ministru al Fondurilor Europene.

Andrei Ando

Pentru directorul de strategii și comunicare al CJA va fi înființat un minister special, cel al Propagandei. Secretari de stat în noul minister vor fi Flavius Ghender și Oana Blaghi.

Ionel Bulbuc

Atenția lui Gheorghe Falcă s-a aplecat și spre Cultură, unde pentru funcția de ministru l-a propus pe actualul viceprimar Ionel Bulbuc. Secretari de stat vor fi Ramona Crețu și Daniela Pădurean-Andreica.

Răzvan Cadar

Vicepreședintele CJA a fost propus pentru funcția de ministru al Sportului. De asemenea, Cadar a fost propus pentru șefia mai multor organisme: Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Comitetul Olimpic Român și Comisia Centrală a Arbitrilor. La alegere.

Lista avansată de Gheorghe Falcă a fost mai lungă și a vizat și alte ministere, dar s-a rupt în momentul în care a fost îndesată pe sub ușa biroului lui Ludovic Orban.

De asemenea, se aude că a mai existat o listă, care conținea un singur nume: Cel al lui Gheorghe Falcă. Aceasta ar fi ajuns la Klaus Iohannis, dar președintele nu a înțeles despre ce e vorba și a aruncat-o la coș.

Acest articol este un pamflet și trebuie perceput ca atare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.