Numai un pic o fost bine și iar este rău la granița de vest a României. Și asta de vreo două luni de zile, de când și județul Arad a fost invadat de GRIPA PORCINĂ AFRICANĂ!. Această boală, vorba vine, a venit tocmai din Ucraina, a cam făcut ravagii (așa a trebuit să fie) printre suinele din fermele situate în estul țării și s-a deplasat spre vest, cu scopul declarat să o taie mai departe, spre țările din Uniunea Europeană. Adikă, ka pe vremea lui Ceaușescu, să fugă din țară.

După ce a făcut niscaiva pagube printre porcii (la propriu) din Felnac, Sâmpetru German, Olari, Chișineu Criș, Nădab etc., gripa porcină aflată sub oblăduirea celor de la DSVSA Arad, conduși de către Viorel Agud (care a primit-o cu covor verde – vezi foto), și-a încercat norocul și la Curtici, la fermele lui nea Mitru Mușcă. Numai că aici nu prea a avut noroc să facă pagube! Fapt pentru care a încercat să treacă granița, în Ungaria și apoi mai departe spre Austria, Germania ș.a.m.d. Dar, „nem szabad!”, autoritățile de graniță maghiare au întrerupt drumul pestei porcine africane. Poate că aceasta n-a avut viză, mai știi?

Lăsând gluma la o parte, oare câte gripe aviare, procine etc. trebuie să ne mai calce până să ne dăm seama că suntem, noi românii, precum animalele, o mare masă de manevră și sacrificiu.

Poftă mare!

R.De