Și s-a pus și de un festival al vinului în comuna Arad. Și, poate și datorită vremii, cel puțin prima zi (vinei, 1 noiembrie) a fost un fiasco. Nu ne legăm acum de banii aruncați pe apa Mureșelului de către autoritățile arădene, prin intermediul instituțiilor subordonate, ci doar de faptul că în jurul cortului amplasat (cu tot harnașamentul, scenă, lavițe, mese, scenă etc.) spațiile unde se vindea mâncare, de exemplu, au fost închiriate unor firma venite din alte județe. Cel puțin așa susțin comercianții locali care s-au văzut nevoiți să-și amplaseze gheretele etc. mai pe de lături. Că pe „centru” alții au avut prioritate.

Una dintre artizanele acestui festival a fost, după câte am aflat, nimeni alta decât Geanina Pistru, Contesa de Hășmaș, care în ultima vreme prinde puteri mai acatării decât Zeus brucselezu. O anonimă primită la redacție ne zice că cam așa. Fiți antenă:

Frunză verde pistruiată / Manifestarea la oșeni e dată.

Și de când au pus mâna pe ea / Înflorește Geanina.

Bulbucul (viceprimarul) cel voinic / Nu-i în stare de (mai) nimic.

Și n-are timp ca să vadă / Manevrele din ogradă.

Penelista „contesată” / Peste cap s-a (mai) dat odată.

Că-n mandatul care vine / Cică, arădeanul o susține.

Cârnațul, șoanca și șoriciul îi place / La oșeni cortu-l desface.

Arădenii voi știți cum stați? / Atuci pe Contesă s-o votați.

P.S. Noi ce să mai zicem? Știu comercianții arădeni prezenți la astfel de festivaluri ce știu și, mai ales, ce zic. Că nu e proști și e buni doar atunci când e nevoie de ei. Să dea gratis miciurile, grătăroacele, cărnoșagurile, frigările și șoanca îmbuibaților politici ai vremii.