Unul dintre cei mai longevivi directori de instituții de popor și stat este Gigi Domșa, șeful de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. A făcut ce a făcut și a fost păstrat de toate guvernele ce s-au perindat pe la Palatul Vicoria, pe cea mai înaltă funcție de acolo. Și asta cu toate că reclamațiile care curgeau la adresa sa, atât din partea medicilor arădeni, dar și a pulimii, erau cu duiumul și relativ grave. Dar, cum toate au un dar, se pare că acum îl paște primejdia pe nea Gigi, despre care gurile rele zic că ar fi unul dintre cei mai înstăriți arădeni.

Săptămâna trecută, dacă nu greșim, la CJAS Arad a poposit Corpul de Control al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Și asta în urma unor (de fapt, mai multor) reclamații, unele dintre ele chiar din partea unor membri (mai curajoși) ai Consiliului de Administrație al CJAS Arad. În paranteză fie spus, modul discreționar în care ar fi condus Domșa instituția i-a cam enervat pe unii membrii ai CA-ului. Mai concret, Domșa nu a băgat în nicio seamă Consiliul de Administrație, reducându-l la rol decorativ.

Documentele ridicate de către Corpul de Control și duse la Capitală au vizat, în principal, contractele pe care Casa lui Domșa le-a semnat cu farmaciile private, dar și cu medicii de la Medicina de Recuperare. Mai concret, cu cei mai piloși de la farmaciile private și cu cei mai piloși medici fizioterapeuți.

Mambrii CA-ului cu care am luat legătura au evitat să ne ofere prea multe amănunte. Am aflat doar că pe Domșa s-ar putea să nu-l mai prindă pensia pe funcția de director, dacă nu vor ieși la iveală belele mai mari și se va întâmpla neprevăzutul (pentru el).

A. Preotesei ESCU