????????????????????????????????????

Se bagă și Biserica Ortodoxă Română în lupta dintre Dăncilă și Johannis ca și muta la … instrument. Și a ajuns să le sugereze credincioșilor din dotare să voteze, duminică, cu pesedista Veorica de la Teleorman, tuta satului. Pe lângă faptul că în curtea BOR este rahatul cât casa, populația normală fiind sătulă de opulența șefilor popilor ortodocși, mai marii Bisericii Ortodoxe au și pretenții, dictează că cum, și că ce, și că cu cine să voteze fraierii de contribuabili ce plătesc taxa de cult. Rușinică!

Dar, mai bine ar fi stat liniștiți, că numai așa au reușit (sau asta au vrut?) să-i trezească, să-i agite, să-i mobilizeze pe credincioșii altor religii (catolice, greco-catolice etc), pe neoprotestanți (care nu sunt deloc puțini în România) etc. și să-i facă pe aceștia să iasă masiv la vot. Lucru bun, dealtfel, și extrem de normal într-o democrație, cum tot urlă unii că ar trebui să existe în România.

Revenind la BOR, întrebăm și noi pe când un control mai adânc pe la Arhiepiscopia Aradului, acolo unde se întâmplă lucruri nu tocmai ortodoxe. Veți spune că nu suntem ortodocși, că suntem comuniști. Da, s-ar putea să nu aveți dreptate, mai ales că avem plângere la București, la Oficiul pentru Combaterea Discriminării, lăcrămație făcută de o neoprotestantă (că pocăiți suntem toți credincioșii) zburdalnică, ceva șefă într-o instituție publică ce aparține, cum altfel, de Primărie!!!!! Este vorba despre șefa juridicului de la Direcția Fiscală. Dar, despre acest aspect… toate la vremea lor.

Acum revenind, la Arad, la Arhiepiscopie se întâmplă lucruri cel puțin dubioase ce iscă valuri de nemulțumiri atât în rândul preoțimii, cât și al enoriașilor. Ultimul caz, cel mai recent este cel al lui Teodor Vid, consilier bisericesc (un fel de șef de personal, ouă mari) la Arhiepiscopie, ce a tăiat-o spre altă religie și alt… viitor (dpdv sexual, se vorbește). Dar, și despre acest aspect… toate la vremea lor.

Până atunci, stimați tovarăși și pretini comuniști, mai mari sau mai mici ca noi, haideți duminică la vot și puneți ștampila pe cine credeți de cuviință, nu pe cine vă spun unii și alții, poate mai mult ca sigur mai păcătoși ca voi și, de ce nu?, ca noi.

Romulus D.