Despre Iustin Marinel Cionca nicio voarbă în tot scandalul din PNL Arad. Nici Contesa de Hășmaș, nici Falcă, Zeus de Arad, nu au avut curajul să-i pomenească numele. Nu că ar fi acest Marinel, piccolo de Pecica, ceva sculă pe basculă, însă… vom reveni.

Personajul în cauză este, cam deodată, și va mai fi președintele Consiliului Județean Arad. Ales nu de către arădeni, ci de către consilierii județeni aleși pe listele de partide votate de către partide. Adică, kă kum ar veni, tot borfașul care gura mare, și banii necesari din dotare, și care are puterea să ajungă pe un loc eligibil pe o listă de partid, poate un fi un ilustru (cu ghilimelele de rigoare) Iustin Marinel Cionca. Și care taie și spânzură în județ și, mai ales, are toate lovelele Aradului pe mână. Să fie sănătos! Că, în fond și la urma urmei, la un moment dat fiecare trebuie să dea cu subsemnatul (vezi cazul Ioțcu, fostul președinte al CJA, cel care a stat la răcoare câțiva ani buni!).

Bunăoară, Cionca a zis că face ordine, adică va concedia mulți oameni din structurile CJA! În primul rând de la firmele aflate direct sau indirect în subordinea sa. Atâta vreme cât îl va ține mandatul. A făcut pe dracul ghem! La Compania Apă-Canal toți aceiași și muuuuulți piloși sunt pe angajați, la Spitalul Județean, de exemplu, dr. Dina (fugit de prin Timișoara, ca să nu zicem dat afară) urmează să-și preia postul – prin concurs – în primire etc. Dacă tot veni vorba , la Spitalul Județean, în loc să mai se reducă schema de conducere, îmfoiată cu pompa, se vor înființa noi posturi de directorași. Și exemplele ar putea curge.

Deci, marea restructurare, cu oameni dați afară, anunțată de Cionca este un mare fâs! Unii ies la pensie, vin alții în locul lor, și chiar mai mult, mai angajăm clientela de partid, că doar tot se apropie alegerile locale.

SERAL