Din păcate, românii se manifestă precum o turmă de oi fără creier. Majoritatea nu sunt capabili să se descurce singuri, fără stăpân și să ia decizii. Sunt setați să fie slugi care nu gândesc, traindu-și viața conform sloganului tâmpit „noi muncim, noi nu gândim!”. Pentru acest gen de indivizi și datorită acestui gen de indivizi a apărut și s-a menținut comunismul până azi. Dovada o constituie procentul uriaș de cetățeni, spălați pe creier, care la treizeci de ani de la căderea comunismului, încă votează comunismul, adică PSD.

Într-un astfel de mediu social, dominat de ignoranța și comoditate intelectuală, un proces al comunismului n-ar putea avea loc, pentru că sunt prea mulți care au deja în genă comunismul. Pentru a scăpa de fantomă comunismului, ce bântuie încă România, prin intermediul PSD, ALDE și chiar o parte din PNL (aripa PD), e nevoie de o revoluție morală, singura revoluție reală, care presupune schimbarea mentalității. Până nu vom înțelege că trebuie să respectăm libertățile individuale, valoarea și competența și până nu ne vom ghida în viața, în primul rând, pe principiile moralității, înaintea celor materiale, comunismul ne va bântui cu tot cortegiul lui de dejectii imorale, precum: invidia pe cel ce se descurcă prin mijloace necinstite, aroganță față de cel care n-a apelat la mijloace imorale pentru a parveni, invidia pe cei ce se îmbogățesc din furt și coruptie, dorința de a parveni prin orice mijloace, obținerea de poziții sociale și avantaje materiale prin politică, traiul ușor și fără griji, din bani publici, etc., toate proprii retrogradei societăți comuniste.

Mă uit în jur și când văd ce ratați produce învățământul universitar, câtă impostură există la nivelul administrației centrale, la ce nivel și ce dezastru generează traficul de influență și corupția, în toate domeniile, trag concluzia că s-a murit degeaba în 1989 și nu s-a realizat nimic. Din contra, tot ce-au confiscat comuniștii de la proprietarii de drept, în numele tovărășiei comune asupra bunurilor, au fost redistribuite tot comuniștilor, care au devenit noii proprietari ai averii publice. Adică, în fapt, s-a realizat un transfer imoral și incorect al averii proprietarilor de drept, către profitorii, fără scrupule, creați de comunism. În rest, aceleași caste de tip comunist, care si-au asigurat privilegii bugetare (salarii nesimtite, pensii speciale, funcții publice), plătite din bani publici, care n-au nici o obligație față de cetățean, din contra, îl desconsidera si-l umileste ori de câte ori are ocazia. Acolo unde a existat voința și unde poporul nu s-a comportat ca o turmă fără minte, s-a putut curăța societatea de toți profitorii ce s-au autointitulat comuniști. Au fost înlăturați din viața publică și li s-a interzis accesul la orice funcție publică, fiind obligați să trăiască ca orice cetățean obișnuit, fără privilegii bugetare (pensii speciale), potrivit cu valoarea individuală.

La noi, prezenta mumiei comuniste, Meleșcanu, în fruntea statului, spune tot despre cum am inteles să ne debarasam de comunism și comuniști și despre faptul că în 1989 s-a murit degeaba. Nu cred ca cei care au avut curajul să se adune în Piața Victoriei din Timișoara, în decembrie 1989, l-au vrut pe Iliescu, Năstase, Roman, Voiculescu, Meleșcanu și alte mii de profitori comuniști, în fruntea statului și nici nu cred că au vrut să vadă foștii securisti si milițieni cum își împart averea publică, devenind, prin șantaj, coruptie și oportunism, noii stăpâni ai României.

Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

Comments are closed.