Iohannnis, în opinia mea (pentru care mulți mă vor înjura, dar e problema lor, de educație și caracter, nu a mea) e un exemplu de echilibru, civilizație și caracter, pentru orice om normal la cap care înțelege în viață ce înseamnă principiile morale și, în primul rând, creștine! Chiar dacă a obținut un ultim mandat, în care prestația nu mai contează pentru viitorul politic și ar putea să profite, Iohannis arată că are caracter și este altruist! În alte circumstanțe (exemplu, ilisciene, unde compromisul pentru a rămâne la putere, n-a avut limite, chiar dacă asta a însemnat cedarea resurselor esențiale pentru viitorul României și preluarea economiei de către mafie), poate, dacă ar fi fost constrâns să aibă altă conduită, altfel l-aș fi analizat. Însă nu există circumstanțele și, totuși, între compromisul cu zona gri a societății ce conduce România (ce i-ar asigura ceea ce și-au dorit Năstase, Dragnea și alți psihopați, bolnavi de putere, fără riscurile acestora) și ceea ce a ales Iohannis în urma liberului arbitru, coordonat moral, e greu de conceput pentru unul a cărui genă valahă are limitele, undeva, în cartierul Fanar din Istanbul.
Are dreptate Iohannis când cere anticipate! Hidra comunistă sau ciuma roșie, care l-a alungat pe Dumnezeu, a arestat și scos în afara legii morala, a înmormântat educația la Sighet, Poarta Albă, Pitești sau canalul Dunărea-Marea Negră, n-a murit, ci este în refacere, pitită în umbra Parlamentului și a legiunilor de primari și șefi de consilii județene, gata oricând de contraofensivă. Dacă nu vom ajunge curând la anticipate, PSD se va regrupa, vânând erorile puterii liberale, în numele demagogiei de stânga (asa zis proletare, pentru că în realitate proletariatul pe care se bazează e, de fapt, scursura leneșă și comodă a societății, mituită să supraviețuiască fără muncă) și va reveni la putere exploatând ignoranța și naivitatea românilor, respectiv dorința de a ajunge la ciolanul puterii a lichelelor oportuniste, respectiv a hoților, mincinoșilor, carieriștilor, pseudo-intelectualilor, pseudo-profesioniștilor si farsorilor care și-au făcut din manipulare profesie, care ne-au vândut iluzia comunismului șaptezeci de ani și care au constituit și constituie armata politrucă comunistă, ce încă se simte prezentă în politica românească, indiferent de culoare politică.
O vedeți peste tot, prin impostura progeniturilor, ce vă anihilează eforturile și valoarea, substituindu-se copiilor voștri în care investiți, în birocrația efect al infestării cu impostură, în hoția banului public, în comerțul cu moartea din sănătate, în degradarea umană generată de goana după profit, în efectul pseudo-educației, etc., dar deși urlați de revoltă, vă ascundeți în carapacea umilinței, zâmbind când ar trebui să urlați de durere și să vă revoltați. Vreți în Europa apuseană, integrați cultural și civilizational cu PSD? E o iluzie la fel de deșartă și absurdă precum cea servită de comunismul moscovit care s-a autoproclamat soluția bunăstării supreme. Chiar dacă pare o himeră, Iohannis (nu ca individ, ci ca model de educație, cultură și civilizație) e soluția politicianistă pro-occidentală reală, pentru că altă alternativă înseamnă să ne reinregimentam, benevol, în cohorta celor ce cânta osanale șmecherilor inculți și parveniților educați (pseudo-educați) în cultura așa zis proletară, moscovită, care a ridicat impostura și mediocritatea la rang de absolut, prin manipularea prostiei.
Nu ați obosit încă să cântați osanale, de treizeci de ani, lui Iliescu și slugilor lui pesediste, Iordache, Rădulescu, Ciolacu, Șerban, Olguța, Dragnea, Nicolicea, care reprezintă culmea corupției, imposturii, parvenitismului, subculturii si care v-au umilit și v-au furat treizeci de ani, ținându-vă departe de adevărul lumii reale, occidentale, unde individul chiar contează și nu e contabilizat doar ca un vot? Sunteți masochiști? Nu v-ați săturat de treizeci de ani de cumpărat iluzii, în care ați devenit pesimiști (unii alcoolici din cauză că au capotat), privind doar la televizor viața care ar fi fost normal și de drept să v-o trăiți? I-ați vândut, din cauza ignoranței în care ați fost ținuți, dreptul vostru la viață normală lui Iliescu, Roman, Constantinescu, Băsescu, Tăriceanu, Dragnea și mafiilor din jurul lor, care au profitat de naivitatea voastră. Pentru ce? Pentru iluzia de libertate pe care v-au creat-o? Care libertate? Aceea de a fi umiliți?
Altfel, indiferent în ce cheie morală am analiza, nu înțeleg cum puteți urî un om și contesta un intelectual rasat și un exemplu de echilibru precum Iohannis. Nu că l-aș transforma într-un superman sau că ar fi modelul uman la care să mă raportez. Nu! E un om obișnuit, cu un comportament ca a oricărui cetățean european, care are în portofoliu (gene) adevăratele valori morale creștine care contează, în care mă regăsesc, fără a fi ipocrit. Și a dovedit-o și o dovedește în continuare, în primul rând prin modul în care știe să evite capcanele de tip balcanic, întinse de cei cu educația făcută în ferentariul valahian. După cinci ani de miticism, mitocănism, aroganță tipic boierimii feudale, a rămas necontaminat de mizeria sudistă, fanariotă. N-are nici o fărâmă din demagogia iliesciană, acumulată în prea mulți ani de sluj kremlinenian; n-are nimic din sfânta naivitate somnambulă a pseudo- educatului de tip constantinean, ascuns de lume în laboratoarelor geologice, în timp ce prădătorii ce jucau rolul de urmași ai țărănismului manian jefuiau economia; n-are nimic din comportamentul de matroz turbulent îmbuibat cu rom, băscesian, cu nava jefuită de târfele racolate din porturile rău famate (să nu vă gândiți la Udrea!), ci este un om normal, care gândește și acționează normal, ce dorește să ne facă partenerii lumii normale.
Cine nu-și dorește asta, exceptându-i pe cei ce vor să trăiască bine exploatând naivitatea? Cumva cei care au valoare, muncesc și produc plusvaloare? Aiurea! Aceștia n-au timp de șmecherii! Și șmecheriile, bazate pe gargară proletară, substituția valorii, oportunismului și parvenitismului, nu sunt proprii lumii normale, în care guvernează liberul arbitru și morala, ci unei lumi care ridică statui și se închină mediocrității, vânzând iluzia că fiecare individ poate ajunge în vârful piramidei.
Iohannis nu face parte dintr-o astfel de lume și de aceea cred în ceea ce face.
Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

  1. Foarte multe se confirma din ceea ce spuneti stimate d-le Roman.Din pacate,eu nu vad in viitorul apropiat perspective prea optimiste.Indiferent de cat de bine intentionat ar fi de acum inainte un presedinte,guvern sau parlament,o redresare cat de cat rezonabila a tarii va dura mai mult decat „suporta” optimismul generatiei mele.Teoria generatiei de sacrificiu,la multi ne provoaca deja greata.Parintii mei az contribuit zeci de ani prin munca grea la reconstructia tarii dupa razboi.Au crezut ca vor avea o batranete decenta.Nu a fost sa fie asa Pe noi ne-au ,entuziasmat’ cu bunastarea post-decembrista.Rezultatele se vad in acest caz si de catre generatia mai tanara.Traim intr-o perpetua amagire si primim iluzii tot mai convingatoare.Eu am devenit múlt mai rational decat in trecut.Nu mai cred in vorbe neonorate.

Comments are closed.