Am trăit să o vedem și pe asta! Stimați comuniști, tovarăși și pretini, cetetori fruntași ai foii de partidă – Fleandura roșie (vorba regretatului Horia Medeleanu), am căpătat la o redacție (că avem cel puțin două mari și late) două comunicate. Nu pe direct, adică hept de la sursă, ci de la un cetitor fruntaș în întrecerea socialistă. Un comunicat de la Biserica Catolică și hălalalt de la Biserica Ortodoxă, sau invers – să nu se supere nicicare.

În vreme ce catolici închid besericile, ortodocșii le țin deschise, în ciuda ordinelor venite dă la govern, pentru prevenirea extinderii gripei. Atenție mărită! Nu este voarba dăspră închidere și de Sfintele Sărbători de Paște. Că până acolo mai e și, orișicum, catolicii au Paștele înaintea ortodocșilor.

Amu, haidați să fim comuniști până la capăt. Știți de ce ortodocșii țin besericile (de locașuri vorbim) dășchisă? Pentru că ca Corona virus serele sau sa, ce-o fi, să-i lovească pă popi. Cum la ortodocși, preoții nu se dau plecați de la beserici nici la 20 de ani după vârsta legală de pensionare (ce, pleacă cânele dă la măcelăria?), cei tineri (și mult mai competenți, cu studii superioare de lungă durată, masterate, doctorate etc.) nu au nicio șansă să prindă vreun post. Nici măcar de preot, că de preot paroh nici nu se poate vorovi. Țân popii bătrâni de posturi ca și muta de… instrument.

Doamne, Dă-i sănătate la Corona virusa asta, că poate așa avem și noi o șansă, ne șoptește în cască un preot tănâr!

Am gluma, logic. Asta am zis-o acasă nu se supere popii și enoriașii ortodocși, majoritatea dintre ei trecutără de 70 – 80 de ani. Exact vârsta în care lovește noul virus importat din China, via Italia.

R.D.S.

 

1 COMENTARIU

  1. Daca isi asuma raspunderea pentru sanatatea enoriasilor,care sunt cat se poate de pamanteni(deci expusi riscurilor ca oricare fiinta umana)atunci sa tina deschis.Probleme reale pot aparea cand se va stabili un eventual ,focar’ generat de o adunare mai „consistenta” a practicantilor.

Comments are closed.