… asta în timp ce Călinuț Bibarț, actualul primar de conjunctură al orașului nostru, cam începe să-și strângă lucrurile de prin birou.

După cum bine știți de la colegii noștri de breaslă, într-una din zilele trecute, organizația centrală a PNL l-a validat pe Sergiu Bâlcea, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, ca și candidat al acestui partid pentru funcția de primar al Aradului. Asta cu toată împotrivirea lui Bibarț, a celor care-l suțin și a altor tabere din PNL Arad care țin să facă… pipi împotriva lui Falcă. Cine susține că odată cu plecarea lui Zeus de Arad, ca și europarlamentar, steaua sa i-a apus, greșește flagrant. Tot el, demolatorul Aradului, olteanul Falcă, face legea . Și nu numai în PNL Arad, ci chiar și în orașul pe care, după ce l-a adus la stadiul de comună, a reușit să-l transforme în moșia sa proprie și personală.

Revenind la lupta ce va urma să fie pentru Primăria Arad, nu va fi tocmai ușor pentru Bâlcea. Chiar dacă nu și-a anunțat oficial, din câte știm noi, candidatul, PSD Arad va merge pe mâna lui Mihai Fifor. Candidat greu, se zice. De la UDMR va candida Șoani Meszar, cel care deține frâiele UTA-ei, Campioana Provinciei, și cel care a creat clubul de fotbal Atletico Arad, care a scos câțiva fotbaliști convocați pe la diverse loturi naționale. Fapt deloc de neglijat, suporterii UTA-ei sunt mulți, iubitori ai echipei faninon a Aradului și ai mulți.

Despre traseiștii politici de la USR nu zicem nimic, sunt un fel de zero barat. Asta nu numai în opinia noastră, deși se îmburică peste tot pe unde apucă.

Mai ar fi  în cărți și PRO România, depinde de candidat, și PMP Arad, partid care se va întări serios dacă deputatul Eusebiu Pistru va trece în barca lor. Însă, și aici depinde de candidatul cu care va ieși partidul respectiv la alegerile locale.

În rest, pe piața politică arădeană, sunt cam „canci” politicieni cu o prestanță cât de cât, și care să prindă la electorat. Să nu ne ziceți de Căprar, deputatul fugar (și-a trădat elctoratul de la PSD, trecând la un partid no name), posesor de dosare penale (conform presei, numai într-unul dintre acestea este cercetat pentru12 capete de acuzare!). Sau de alții.

Deci așa și prin urmare, vorba orbului: „ce a fost am văzut, ce va fi vom vedea”! Până la ora asta, cam astea ar fi preferințele electoratului arădean, aflate de către noi, comuniștii de la Flacăra roșie, în urma unor sondaje. Sondaje efectuate cu o marjă mică de eroare, având în vedere că au fost efectuate pe la diverse birturi. Vorba aia: pruncu mic și omu beat zic adevărul!

R.D.