Daaaa! Nu când și cum vrea el. Și dacă vrem să umblăm pe stradă și să facem ce vrem noi, facem. Și când zicem, zicem. Că după aia vedem urmările, aia e altă poveste. Dar, deocamdată e bine. Cel puțin pentru drogați, țigani, oamenii străzii.

Am auzit că azi noapte, de exemplu, pe strada Lucian Blaga, deci în centrul orașului, au fost sparte câteva autoturisme. Nu se știu exact numărul lor și nici pagubele. Pentru că departamentul de comunicare de la Poliție nu se sinchisește să comunice. Nu înțelegem de ce mai există acel departament sau serviciu, ce-o fi. Atâta vreme cât Comunicarea de la ISU Arad, mulțumim Gigi Pleșca pentru promptitudine, este cu șapte clase peste cel al IPJ Arad. Păi, e normal. Că la Comunicarea de la IPJ Arad au fost angajate din surse externe (deci, fără nicio treabă cu munca de poliție) pile sau cântărețe. Guriste, vorba lui Vergeluț Iuga, cel care are fiica angajată la departamentul cu pricina. Poate cântă bine, pe la nunți, botezuri, înmormântări sau alte sindrofii ținute de oameni mari (așa se cred ei), dar cu limba română le are cum le avem noi cu broanca. Deci, despre ce vorbim.

Ni se suflă în cască să nu ne mai luăm de Claudia Iuga, gurista de la IPJ Arad, că se supără Vergeluț. Și acel care ne-a suflat în cască ne-a mai zis că tot azi noapte a mai fost spart un autoturism lângă Casa cu lacăt, deci tot în centrul Aradului. Că, precis, au mai fost sparte și alte autoturisme în Arad nu știm. Că nu avem informații de la Poliție. Logic, dacă stăm să ne gândim, e duminică azi! Cum dracu în aceeași instituție majoritatea lucrează, sunt pe baricade, iar alții (altele) iau banii doar că sunt angajați (angajate)  din surse externe. Piloșii, adică!

P.S. Dragi tovarăși și pretini comuniști, cititori ai ziarului comunist pe rit nou Flacăra roșie, stați liniștiți la cășile voastre, că meliția veghează. Veghează ca să circule liber prin oraș diasporenii care să-și facă treabă, să nu-și iasă din mână ciorile. Și ăsta e doar începutul prăpădului pe care au început să-l facă (și) în Arad.

R.D.S.