Echipajul C.B.R.N, o parte din cei din linia întâi.

Poate nu aș fi scris acuma despre echipajul C.B.R.N dar săptămână asta nu am văzut deloc autospeciala în unitate. „…sunt în poligon la punctul de decontaminare”, mi-a spus comandantul lor.

Sunt zece pompieri, împărțiți in trei ture,Lango Cristian, Teorean Paul, Wille Roland, Coste Ovidiu, Renich Vlad, Crîsnic Ovidiu, Duma Marius, Ruja Petru și Micuța Dorin și Mihuț Claudiu, ofițerul CBRN.

Dintre ei, unii au experiență, fac asta dintotdeauna, așa e Lango Cristian, și îi instruiesc și pe ceilalți, alții sunt veniți mai nou în echipajul C.B.R.N.

Ani de zile s-au antrenat, au participat la zeci de exerciții, au repetat de sute de ori procedurile până au devenit automatisme iar când a fost nevoie de ei au fost profesioniști.
Au intervenit acum câțiva ani pentru cercetarea deșeurilor periculoase abandonate pe valea Mureșului, în cazul surselor radioactive furate din fostul combinat chimic din Vladimirescu, a elevilor intoxicați de la liceul german.

De trei săptămâni sunt mereu „pe front”, 24/24 ei sunt cei care echipează personalul echipajelor SMURD care fac transporturile persoanelor suspecte sau confirmate cu noul virus COVID 19, apoi se deplasează la punctul de decontaminarea din Poligonul de Instruçție si asteaptă întoarcerea autospecialei de la intervenție, decontamineaza medici, asistenți, paramedici, îi dezbracă de combinezoane și decontaminează autospecială.
Toate astea trebuie făcute cu cea mai mare atenție dar și repede pentru că misiunile nu așteaptă și oamenii au nevoie de noi.

Noi, nu suntem eroi, ne facem doar datoria!

N.Red. FELICITĂRI!

#noisuntemisuarad #cbrn