Diabeticii și cei cu probleme la glanda tiroidă se plâng că medicamentele de care au nevoie lipsesc din farmacii de o bună bucată de vreme, punându-le viața în pericol în contextul epidemiei de coronavirus.
Dacă în ceea ce privește diabeticii nu știm să se fi găsit o rezolvare a problemei, ci eventual s-a apelat la soluții alternative, în ceea ce-i privește pe cei cu probleme la glanda tiroidă veștile sunt îmbucurătoare.
Astfel, potrivit Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR ), Euthyrox 100 ar trebui să ajungă cât de curând în farmacii, urmat de Euthyrox 50.
„ANMDMR a verificat rapoartele operaţiilor comerciale efectuate de distribuitorii angro privind medicamentul Euthyrox comprimate. Cantităţile ridicate de la compania Merck România SRL urmează, în cursul acestei sapatamani, circuitul logistic către farmaciile din ţară.
Este important de precizat că astăzi a sosit în depozitul Merck o cantitate semnificativă de Euthyrox 100 micrograme/comprimat, urmând a se finaliza recepţia şi a se elibera loturi spre vânzare către distribuitorii angro, parteneri de contract.
În ceea ce priveşte Euthyrox 50 micrograme/comprimat, o nouă cantitate de cutii se afla în etapa de control al calităţii la producător, estimându-se că livrarea din Germania ar fi posibilă la sfârşitul săptămânii cu sosire estimată între 8-10 aprilie.
Referitor la Euthyrox 25 micrograme/comprimat, avem informaţia potrivit căreia sunt în fabricaţie loturi noi, dar nu se poate estima, la această dată, când va avea loc livrarea către România”, precizează ANMDMR .
De remarcat, că în funcţie de raportările primite periodic, ANMDMR va reveni cu noi informaţii.

 

Foto: DirectMM