Poate puțini știți, dragi tovarăși și pretini comuniști, cititori ai foii noastre comuniste de rit nou, că în aceste zile, în Arad se stropesc străzile (măcar ale centrale, de ochii lumii)… NU! Și pentru ce să faci dezinsecție? Că doar Aradul este pe locul doi în țară la numărul îmbolnăvirilor cu Coronavirus și până ajungem în frunte, mai avem.

Lăsând gluma la o parte, administrația locală, în frunte cu Călin Bibarț, personalul de specialitate din Primărie nu a binevoit (de lene sau, mai bine zis, datorită incompetenței) să încheie un contract nou cu o firmă de specialitate (că ăla vechi expirase). Sau poate că au uitat de cazul din iarnă, de la Liceului Adam Muller Gutenbrunn, care se putea lăsa cu urmări grave!

Ei, ce ziceți Domnule Bibarț, ce ne puteți spune despre incompetența de care dau dovadă oamenii (și nu puțini) pe care dvs. vă faceți că îi conduceți? Sau atât puteți.

Cât despre încheierea unui alt contract, cel de stropit împotriva țânțarilor, contract pentru încheierea căruia data limită era 31 martie 2020? Mai are rost să vorbim?

P.S. Pentru peneliști și alții ca ei – Consultați pagina oficială a Primăriei Arad

 

GUVERNUL României

Pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (suprafața drumurilor, ziduri de protecție, pavaje etc.), trebuie luați în considerare factori precum mijloacele de transmitere a Coronavirus, dovada prezenței virusului pe suprafețe, precum și posibilul impact asupra mediului și riscul asupra sănătății în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potențial toxic.

Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obișnuite, pe bază de săpunuri convenționale / detergenți convenționali, evitând, însă, producerea de praf și aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafețele de mers sunt implicate în transmiterea virusului.

Informațiile legate de utilizarea hipocloritului și abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafețe externe (cum ar fi drumurile) și în aer sunt contradictorii.

Foto: Știri de Cluj